24.1 C
Pals
Divendres, 27 novembre 2020

Inicien la construcció del giratori d’Aiguablava

El més llegit

Quina presència té el coronavirus a les aigües residuals del Baix Empordà?

Malgrat quan el coronavirus està a l'aigua residual probablement ja no és infecciós, les dades que es recullen poden donar una perspectiva de la situació del virus a la zona.

Tres detinguts al Baix Empordà per apropiar-se de mòbils comprats a través d’un portal de vendes de segona mà

El xofer d'una empresa de paqueteria es quedava els objectes i els altres dos arrestats els tornaven a posar a la venda

Anna Ribera “fa tres setmanes que els ingressos van baixant”

En l’entrevista del Supermatí d’avui, Anna Ribera, directora assistencial del Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà, ens ha...

Palamós dona llum verda a la construcció d’un habitatge social cooperatiu

L'Ajuntament de Palamós i la cooperativa d'habitatge Sostre Cívic ja havien aprovat el febrer del 2019 un protocol per...
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

Inicien les obres del giratori a la intersecció de la carretera de Begur a Palafrugell amb la carretera de Fornells i Aiguablava. La rotonda es complementarà amb un nou vial que connectarà el futur giratori amb la urbanització Residencial Begur i el supermercat Jodofi.

L’ajuntament vol solucionar, així, dos punts negres viaris del municipi: la intersecció de les dues carreteres i el doble accés a la urbanització i el supermercat. El projecte, que executa l’empresa Rubau Tarrés, està previst enllestir-lo en un termini de tres mesos. La Diputació, com a propietària de les dues carreteres de la intersecció, ha encarregat el projecte, l’ha tramitat i executa les obres. L’Ajuntament de Begur ha assumit l’adquisició dels terrenys privats per poder executar les obres; la instal·lació dels serveis públics, inclosa la jardineria, i les obres complementàries del nou vial i de la remodelació de la intersecció. Un cop enllestit el projecte, el nou vial passarà a ser municipal.

Inicialment, segons el conveni de col·laboració entre les dues institucions aprovat pel ple municipal el novembre del 2015 i signat el gener del 2016, es preveia la conversió de la intersecció en un giratori. Però, ambdues institucions van acordar poc després un nou conveni pel qual es feia el nou vial de connexió entre la rotonda i la cruïlla dels carrers de Manuel de Pedrolo i de Jacint Verdaguer, dins de la urbanització Residencial Begur. I, des d’aquests carrers, ja es podrà accedir al supermercat. Amb el nou vial, que també s’ha ajustat més a la carretera, s’eliminarà l’entrada a la urbanització i el supermercat venint de Palafrugell, com també la seva sortida en direcció a Begur. A més, les dues institucions remodelaran el doble accés existent actualment fins a englobar-los en un d’únic.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

La majoria de comerços del Baix Empordà rebutja el Black Friday

Des de l'Associació Oohx!gen de Palafrugell i Montgrí Comerç de Torroella asseguren que la majoria dels seus socis no faran descomptes especials. Des de l'Associació d'Empresaris de Platja d'Aro, diuen que no té sentit fer rebaixes si no tenen clients.

Afectacions a la mobilitat a Calonge per les obres de millora del clavegueram

Les obres tenen un pressupost d’execució de 161.334,90 € i afectaran l’Avinguda Costa Brava de Sant Antoni i a diversos carrers de les urbanitzacions Riufred, Mas Ambrós i Rio de Oro

Judici 17A, la doble victimització

Tradicionalment a l’estat espanyol la víctima ha estat la gran oblidada del procés penal, fins al punt que al 2015 es va voler crear ...

El problema de l’habitatge al Baix Empordà: ús turístic, joves i COVID-19

Els propietaris prefereixen llogar estacionalment perquè els hi surt més a compte.

Divendres i dissabte de pluja, vent i alteració marítima. Diumenge torna el sol

Episodi de llevant amb vent, alteració marítima i pluja durant divendres i dissabte. Localment es pot prodir algun xàfec tempestuós i el vent dissabte bufarà amb cops que poden superar els 70 km/h. Diumenge millora el temps i torna el sol.

Altres notícies