13.1 C
Pals
Divendres, 1 desembre 2023
- Publicitat -

Irene Gisbert (SOS Costa Brava): “Segurament per ells no és tan prioritari la creació del Conservatori del Litoral com és per a nosaltres”

SOS Costa Brava organitza la tercera jornada reivindicativa sobre la creació del Conservatori del Litoral per exigir la seva immediata construcció. L’acte es farà el divendres 17 de novembre a les 16 h de la tarda a l’auditori Josep Irla de Girona. Per parlar-nos una mica sobre els temes que es discutiran en aquesta jornada, ens visita la presidenta de SOS Costa Brava que és Irene Gisbert.

L’any 2020 el Parlament de Catalunya va aprovar la creació del Conservatori i estava previst que posteriorment es creés una llei, però això no ha succeït en aquests darrers anys. Per tant, Gisbert expressa que l’objectiu d’aquesta tercera jornada és pressionar a les institucions perquè “el Conservatori sigui una realitat”.

Des de SOS Costa Brava creuen que el govern no veu prioritari desenvolupar aquesta llei i la presidenta avisa que és molt necessària perquè el Conservatori seria un organisme públic “capaç de comprar terrenys per intentar salvar-los de la saturació urbanística”. És a dir, l’objectiu principal seria protegir zones de la Costa Brava i proposen que el 50% de la taxa turística lligada als pobles i municipis del litoral anés destinada a la finançament per l’adquisició d’aquests espais.

En aquesta jornada, les intervencions aniran a càrrec de representants de SOS Costa Brava i també de dos membres de la secció general de Polítiques de Muntanya i del Litoral, la Roser Bombardó i el Ferran Miralles. A més a més, hi haurà dues taules rodones, una amb la intervenció de tres alcaldes de municipis (Roses, Platja d’Aro i Torroella de Montgrí) rellevants en aquest tema que exposaran en l’esdeveniment les seves necessitats i visió. En canvi, la segona comptarà amb representants del Parlament, on es podrà veure el compromís dels diferents partits amb la llei.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios