Avui s’ha presentat a Lleida la dotzena edició del MUD (també conegut per Músiques Disperses), festival pioner de neo-folk a l’estat espanyol, guardonat amb el premi Altaveu 2016.

El MUD tindrà lloc a Lleida del 8 a l’11 de març i, com ja es va anunciar fa uns mesos, és un plaer comunicar que en aquesta nova edició, s’ incorpora l’escenari de La Seu Vella, antiga Catedral romànica de la ciutat, construïda al segle XIII.

També es consolida a Lleida els “concerts íntims”, concerts de petit format en horari matinal de dissabte i d’entrada lliure, que van ser un èxit en la passada edició.

L’edició d’enguany presenta artistes internacionals com Estas Tonne, Mark Fry & Friends, Zé Vito i Alisha Sufit, que compartiran escenari amb artistes nacionals com Maria Arnal i Marcel Bagés, Ferran Palau i Baiuca.

El festival està organitzat per Guerssen i l’Ajuntament de Lleida. És un festival folk, però no n’és un més; el MUD és gairebé únic, per bé i per mal. Un festival de folk modern, tot i que aquesta modernitat no impedeix mirar enrere, sinó que obre el gènere a una inacabable variació i projecta al festival com a un missatger inter-generacional.

Els concerts d’aquesta edició es podran gaudir al Cafè del Teatre de l’Escorxador i a la Seu Vella de Lleida, i els concert íntims (entrada lliure amb aforament limitat) a la botiga-cerveseria Grans Records de Lleida.