15.5 C
Pals
Divendres, 26 abril 2024
- Publicitat -

Ja s’han definit els nous criteris per autoritzar l’activitat immersiva a les Illes Medes

Les empreses interessades a oferir i gestionar activitat hauran de sol·licitar un permís amb caducitat de dos anys

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOCG) ja ha publicat l’Ordre del Departament del Territori i Sostenibilitat que regula el procediment d’autorització dels centres d’immersió per a la gestió d’activitats de les Illes Medes. Així, s’espera garantir la conservació de l’espai en base de valors ambientals.

L’arxipèlag és considerat una reserva natural parcial marina que consta d’un dels graus de protecció més elevat. Doncs, aquesta resolució es centra a donar resposta a la necessitat de regular la gestió d’activitats de submersió a la zona.

En aquesta línia, cada dos anys es realitzarà un procés per aconseguir autorització per desenvolupar la gestió d’activitats d’immersió per part dels diversos centres interessats. Un procediment que desenvoluparà el Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter com a òrgan encarregat.

El primer termini de presentació de sol·licituds pels centres interessats és entre l’1 i el 30 de novembre. En concret, per poder realitzar activitats durant el període 2020-2021. Finalment, les resolucions es faran com a màxim quatre mesos abans des de la data final del termini de sol·licituds.

Segons l’Ordre, els centres interessats podran sol·licitar autorització per a la gestió d’activitats d’immersió amb escafandre autònom i per aquelles sense mitjans de respiració artificial. I en cas de ser autoritzats, el certificat inclourà el detall del nombre total de llicències d’immersió que s’atribueixen al centre i les corresponents a cada zona d’immersió. Un nombre que serà proporcional a la puntuació obtinguda d’acord amb criteris de valoració majoritàriament ambiental.

El projecte dóna opció a totes les empreses interessades a oferir activitat d’immersió a les Illes Medes durant dos anys, però requereix que sigui respectuosa amb el medi ambient i afavoreixi la conservació de la natura. Doncs, tal com s’especifica en el DOCG, caldrà que les empreses disposi d’alguna partida ISO, EMAS, OHAS o equivalents, d’alguna acreditació de la Carta Europea de Turisme Sostenible, de personal amb formació sobre espais protegits, que treballi amb ratis baixos d’usuaris per guia, estiguin adherides a diferents programes de bones pràctiques a l’àmbit marí, o participin en projectes de centres de recerca oficials en estudis i treballs de recerca aplicada sobre recuperació d’hàbitats submarins i d’espècies associades…

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Puja l’atur al 12,7% a la demarcació i suma 14.400 aturats més a tot Girona

La demarcació de Girona ha tancat el primer trimestre del 2024 amb una taxa d'atur del 12,47%, sumant 14.400 desocupats més. Segons l'Enquesta de Població Activa (EPA), el sector terciari ha patit una forta caiguda, perdent 10.800 llocs de treball. Malgrat un lleuger creixement en la indústria, construcció i agricultura, aquests no han pogut compensar la pèrdua d'ocupació en serveis
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -