L’Ajuntament de Gualta ja ha adjudicat la primera fase per construir el futur camí de circumval·lació del nucli del poble. El cost voreja els 105.000 euros i es preveu, segons fonts consistorials, que les obres puguin començar a finals d’aquest mateix any.

A la memòria del projecte, el consistori explica que es tracta d’una demanda “llargament reivindicada” i que “cal cobrir aquesta necessitat del poble”. En aquesta línia, l’alcalde de Gualta, Jaume Fontdevila, ha detallat a Ràdio Capital que “per creuar el nucli de Gualta, només es pot passar per dins del mateix, i està ple de vials i girs molt estrets que compliquen la circulació”. A vegades, fins i tot, “no poden creuar-se dos vehicles”. El primer tram de circumval·lació (de 360 metres) passarà per un camí ja creat, que aprofita la mota del riu Daró Vell, fins a l’alçada del carrer Daró. És en aquest tram on s’actuarà inicialment, ja que el batlle explica que l’amplada és d’uns tres metres i resulta “insuficient”.

També s’endinsarà per dins els camps en direcció al rec del Molí i seguirà per l’altra banda per arribar fins a Fontanilles. La calçada, per tant, passarà a tenir sis metres d’amplada.

Sobre el calendari previst, Fontdevila ha justificat que no s’hagi començat abans per “no perjudicar els pagesos” de la zona:

S’estima que els treballs d’aquesta primera fase tinguin una durada aproximada de tres mesos.