18.3 C
Pals
Dimecres, 7 juny 2023
- Publicitat -

Jordi Colomí, sobre el parc eòlic: “No estem en contra de les renovables, però sí de les macroestructures d’aquest tipus”

L'Alcalde de Torroella de Montgrí també ha destacat l'esforç de recuperació i patromini del territori que es fa des del municipi i moltes entitats.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El projecte de parc eòlic que pretén instal·lar 82 aerogeneradors a l’espai marí entre Cap de Creus i el Cap de Begur tindrà afectacions a sis municipis, entre ells Torroella de Montgrí. Jordi Colomí, alcalde de Torroella de Montgrí, ha expressat a Ràdio Capital que malgrat entenen que les energies han de ser cada vegada més renovables, no veuen aquesta infraestructura “ni gens bé ni gens clara“, bàsicament per les seves dimensions.

De fet, el passat 31 de març es va presentar una modificació del projecte que implicava que el parc eòlic marí s’allunyés de la costa i projectés el primer molí a 14 quilòmetres del Cap de Creus per minimitzar l’impacte visual. Aquests aerogeneradors tindrien una capacitat total de 1000 MW. Mesuren 252 metres d’alçada i 230 d’envergadura, i el projecte en conjunt tindria afectacions als municipis de Cadaqués, Sant Pere Pescador, Roses, l’Escala, Castelló d’Empúries i Torroella de Montgrí-Estartit.

D’altra banda, més enllà de l’embargadura, Colomí ha destacat l’esforç de recuperació i patromini del territori que es fa des del municipi i moltes entitats. De fet, el parc s’ubicaria doncs enfront d’uns dels litorals més protegits, envoltat d’espais protegits: Parc Natural Aiguamolls de l’Empordà, Parc Natural del Cap de Creus, Parc Natural El Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter i la Reserva Marina de Ses Negres.

Al mes de març, el Club Nàutic Estartit també van destacar en un comunicat que aquesta acció tindria un “impacte negatiu molt notori en el territori, la pesca, la navegació i la nàutica, el turisme, el corredor migratori de cetacis i l’avifauna marina”.

Colomí ha expressat que entenen que hi hagi d’haver aquest tipus d’infraestructures, però “més controlables, més petites i més repartides”.

Segons l’alcalde de Torroella de Montgrí-l’Estartit, els següents passos és seguir amb el consens dels sis ajuntaments i donar suport a les accions que poden reformar i “posar seny” en una infraestructura d’aquest tipus. “No estem en contra de les renovables, però sí en contra de les macroestructures d’aquest tipus”, ha aclarit.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

La discreció

Ara que ja han acabat les eleccions municipals sembla que hauríem d’anar per feina. Que hi anem o no...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -