20.4 C
Pals
Dilluns, 27 maig 2024
- Publicitat -

Jordi Ponjoan: “El parc eòlic marí potser resoldrà un problema energètic, però destrossarà el sector natural, turístic i ecològic”

Supermatí - entrevistes
Jordi Ponjoan: “El parc eòlic marí potser resoldrà un problema energètic, però destrossarà el sector natural, turístic i ecològic”
Loading
/

Al Supermatí de divendres 23 d’abril vam parlar amb en Jordi Ponjoan, un dels portaveus de la plataforma “Stop el macro parc eòlic marí de la Costa Brava”, per parlar sobre aquest projecte que es pretén impulsar des de l’administració.

El portaveu ha explicat que des de la plataforma recolzen l’ús d’energies renovables, però en aquest cas no està ben gestionat, ja que creuen que cada territori ha de ser autònom i no hauria d’estar centralitzat aquest procés. L’objectiu principal de la campanya és aconseguir un model descentralitzat

Afegeix que és un projecte megalòman, amb una gran capacitat “d’entre mig i un reactor nuclear, 1000 megawatts, que s’ha de transportar fins a una illa d’alta tensió que hi ha entre Figueres i Girona”, fet que significaria la creació d’una línia d’alta tensió per canalitzar l’energia.

Ponjoan també explica que és innegable que la instal·lació del megaparc tindrà repercussions greus tant visuals com de contaminació en el paisatge i medi ambient, tal com neguen des de la promotora. També afegeix que l’objectiu d’aquesta iniciativa energètica és un pla per afavorir les grans multinacionals amb el pla de fons destinats a la implantació de renovables i per beneficiar-se a costa de subvencions europees.

Pel que fa a iniciatives de la plataforma per plantar cara al megaparc, el portaveu explica que estan preparant una simulació científica dels efectes perjudicials del projecte per presentar als alcaldes.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios