19.3 C
Pals
Divendres, 29 setembre 2023
- Publicitat -

Juli Fernández (PSC) arriba a un acord amb Isidre Tenas (SGdP) i serà alcalde de Palafrugell

La intenció entre ambdues formacions és formar un govern conjunt al municipi "basat en la nova governança i l'aposta per la cultura, el servei a les persones i el territori"

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Juli Fernández, candidat del Partit Socialista, serà alcalde de Palafrugell amb els vots de Som Gent del Poble, la llista encapçalada per Isidre Tenas. Han presentat el pacte en una roda de premsa aquest divendres a la Sala de Juntes de l’Ajuntament de Palafrugell. Cal recordar que la suma d’aquestes dues forces donen els 11 regidors necessaris per assolir la majoria absoluta, nou del PSC i dos de Som Gent del Poble.

La intenció entre ambdues formacions és formar un govern conjunt al municipi “basat en la nova governança i l’aposta per la cultura, el servei a les persones i el territori”. Juli Fernández apunta que aquest pacte es basa en “la lleialtat, la responsabilitat, la confiança i la complicitat”.

Isidre Tenas afirma que des de Som Gent del Poble “s’ha tingut en compte la llista més votada” a l’hora de fer pactes. El cap de llista de Som Gent del Poble apunta que la intenció d’aquest equip de govern “és treballar pel poble” i ha afirmat “que no volen anar a l’oposició”. Isidre Tenas, afirma, però, que aquest és “el millor pacte per Palafrugell”.

El pacte de govern permetrà al grup municipal de Som Gent de Poble fer-se amb les regidories d’esports i educació, mentre la resta seran gestionades pel PSC. I dins aquest organigrama polític, l’alcaldia serà del PSC durant quatre anys i Som Gent del Poble mantindrà la primera tinença d’alcaldia durant tot el mandat.

Millorar l’atenció a les persones i l’aposta per la cultura

Entre els punts principals del pacte cal destacar-ne la millora de les polítiques d’atenció a les persones i la cohesió social. També es vol treballar per una nova governança en la gestió pública i una aposta clara per la cultura, l’educació, l’esport, el paisatge o el territori com a elements fonamentals de desenvolupament econòmic i cohesió social. D’altra banda, la sostenibilitat i les polítiques d’un urbanisme més ordenat i respectuós amb el medi ambient, així com la innovació per continuar creixent en seguretat i en la millora de la mobilitat.

Pel que respecta a les regidories, hi haurà canvis substancials respecte al mandat anterior, ja que la regidoria de cultura incorporarà joventut, festes i grans esdeveniments de la vila. Com a novetats, naixeran les regidories de nova governança, participació ciutadana, comunicació, transparència i informàtica i la de comerç, mercat diari i indústria. I amb l’objectiu de centrar-se en les persones, l’àrea de serveis socials incorporarà les polítiques d’igualtat, d’habitatge i de salut, mentre hi haurà una regidoria de barris, nuclis urbans i gent gran. Finalment, pel que fa al territori, es comptarà amb la regidoria d’urbanisme, qualitat urbana, obres, serveis municipals i medi ambient.

Durant la roda de premsa, Juli Fernández apuntava que hi haurà 12 àrees importants que s’hauran de repartir entre els 11 regidors. Som Gent del Poble se centrarà en les regidories d’Esports, assignada a Isidre Tenas, i d’Educació (sense formació ocupacional) i Cooperació Internacional, assignada a Lluïsa Teixidor. A més, en el pacte s’ha assignat la delegació del nucli de Calella de Palafrugell a aquesta última regidora. La resta de regidories corresponen als nou regidors del PSC. Existiran, també, tres comissions informatives i es crearan el Gabinet d’Alcaldia, el Gabinet de seguretat ciutadana i el Gabinet de territori i urbanisme.

Juli Fernández també ha recordat que l’àmbit d’aplicació d’aquest acord correspon únicament al municipi de Palafrugell. Així, i tal com s’especifica a l’acord, “totes aquelles propostes que es presentin al plenari i que la decisió de la seva execució correspongui a altres administracions, en cap cas afectarà l’estabilitat del govern”.

Tot i haver tingut converses amb altres partits, Juli Fernández ha apostat pel pacte amb la formació d’Isidre Tenas. Reconeix, però, que hi ha reptes importants i estratègics que calen un “consens més ampli”. Per tant, tot i no haver assolit pactes amb altres formacions, el candidat creu que cal obrir la porta a aquests consensos.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Malestar a Calonge pel sistema de recollida de residus

L’any 2019, l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni va començar a implantar un nou sistema de recollida de residus,...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -