20.3 C
Pals
Dimarts, 27 setembre 2022
- Publicitat -

Junts, PSC, Republicans i PP demanen un Ple Extraordinari a Calonge per proposar un pla de xoc contra la COVID-19

Els quatre partits, que sumen nou regidors del ple, proposen un desemborsament de 925.000 euros per "combatre la crisi econòmica provocada per la COVID-19"

Pedro Ruiz Claveria
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Junts per Calonge i Sant Antoni, el PSC, Republicans de Calonge i Sant Antoni i el PP han registrat una petició conjunta aquest matí per demanar la celebració d’un Ple Extraordinari per “abordar un pla de xoc per fer front a la crisi econòmica provocada per la pandèmia de la COVID-19”. En un comunicat conjunt, denuncien la “inoperància del govern i la manca d’un pla d’actuació concret i efectiu” i consideren que hi ha “una manca de gestió econòmica per poder-lo desenvolupar”.

Per això, el pla que posen al damunt de la taula aquests quatre grups municipals planteja destinar 925.000 euros del pressupost de l’Ajuntament per a aquest exercici per “impulsar polítiques de promoció econòmica, ocupació i ajuts socials per fer front a la major crisi econòmica que haguem viscut recentment”.

Aquestes propostes son: l’assignació d’un import mínim de 150.000 euros del capítol de despeses de personal per crear una partida de Foment de l’Ocupació, orientada a “contractar temporalment persones de suport per la Brigada Municipal i per l’Oficina d’Atenció Ciutadana”; destinar un mínim de 500.000 euros del capítol d’inversios per crear una partida de Foment de la Promoció Econòmica, Ocupació i Fase de Reconstrucció, per fer projectes d’obres i jardineria que incentivin l’ocupació; i assignar un mínim de 275.000 euros del capítol de despeses corrents per crear una partida de Foment de la Promoció Econòmica i una d’Ajuts Socials.

Per finançar-ho, sol·liciten impulsar una modificació de crèdits del pressupost i desenvolupar els “mecanismes administratius i de gestió econòmica pressupostària necessaris” per poder activar el 20% del superàvit del consistori (aprovat en un Reial Decret del govern espanyol) per crear aquestes partides.

Una altra proposta que volen impulsar en aquest Ple Extraordinari que demanen que es convoqui és la declaració de l’estat de dol al municipi mentre duri l’estat d’alarma i un mes posterior.

Aquesta proposta suma una majoria de vots al consistori, perquè Junts (4), PSC (3), Republicans (1) i PP (1) tenen entre ells nou regidors dels 17 totals.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Els investigadors de la Fundació Alive no troben pops adults a les badies de Pals i Roses

Els experts atribueixen la situació, que volen continuar analitzant, al canvi climàtic i als propis cicles de l'espècie
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -