5a Fira de la gamba de Palamós. Fotografia: Ajuntament de Palamós

Palamós ha viscut aquest dissabte una nova edició de la Fira de la Gamba de Palamós, de nou una jornada exitosa que ha omplert de visitants el moll pesquer. L’activitat ha tornat a superar els 20.000 tiquets venuts i consolidant la fira, com una de les mostres gastronòmiques més importants de les comarques gironines.

La fira ha comptat amb la participació d’empreses certificades amb la Marca de Garantia, dels elaboradors de productes que tenen com a ingredient principal la Gamba de Palamós i amb distribuïdors i peixaters especialitzats en la seva comercialització. També s’han servit degustacions elaborades amb gamba dels establiments participants – restaurants i tavernes-; s’han fet visites guiades a les barques de pesca del port de Palamós; i naturalment s’ha pogut tastar el producte estrella de la jornada: la Gamba de Palamós, cuinada pels mateixos pescadors de la Confraria de la vila.

A banda també s’ha habilitat una zona d’exposició i tast de productes necessaris per a l’elaboració de receptes amb gamba o bé que acompanyen aquests plats com l’arròs o el vi. Tot això amb les visites guiades a les embarcacions i a la subhasta del peix de la llotja de Palamós, entre d’altres.

La fira també ha comptat amb demostracions de cuina en directe a càrrec de Quim Caselllas, de l’Hotel Casamar de Llafranch i Estrella Michelin des del 2011 i dels cuiners de l’Espai Peix del port de Palamós.

Aquesta fira monotemàtica l’organitza l’Ajuntament de Palamós amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors de Palamós i les entitats comercials i de la restauració del municipi. A més compta amb la participació de les empreses certificades amb la Marca de Garantia, dels elaboradors de productes que tenen com a ingredient principal la Gamba de Palamós i amb distribuïdors i peixaters especialitzats en la seva comercialització. La Fira de la Gamba de Palamós té amb el suport de la Diputació de Girona i Ports de la Generalitat, i el patrocini d’Estrella Damm i Peralada Vins&Caves.