25.1 C
Pals
Dilluns, 24 juny 2024
- Publicitat -

La 9a edició de “Benvinguts a Pagès La Festa” arriba aquest cap de setmana per fer valer el sector rural i agroalimentari de Catalunya

La gran festa de la pagesia catalana, "Benvinguts a Pagès La Festa", tindrà lloc l'1 i 2 de juny arreu de Catalunya. Amb més de 450 experiències agroturístiques, la 9a edició inclou novetats com la celebració a la primavera i mesures per reduir la petjada de carboni. Les reserves es poden fer fins al mateix dia de l'esdeveniment a través de la seva pàgina web.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La gran festa de la pagesia catalana, “Benvinguts a Pagès La Festa”, se celebrarà l’1 i 2 de juny a tot Catalunya, destacant enguany el canvi de dates a la primavera per donar resposta a les demandes dels professionals del sector primari. Les reserves es poden fer a través de la web oficial (www.benvingutsapages.cat) fins al mateix dia de l’esdeveniment, sempre que hi hagi places disponibles.

Durant el cap de setmana, es podran gaudir de més de 450 experiències agroturístiques a prop de 90 explotacions, 150 allotjaments, 50 promotors d’activitats, 10 elaboradors i més de 150 restaurants. Les places són limitades i es recomana fer la reserva prèvia per garantir la participació. A més, aquest any es cobrarà un pagament simbòlic de 2 euros per reserva a majors de 15 anys per assegurar la plaça i reconèixer la feina dels pagesos.

“Benvinguts a Pagès La Festa” és una iniciativa lúdico-pedagògica que arriba a la seva 9a edició, remarcant la importància del consum de productes de proximitat i la tasca dels professionals del sector alimentari. Els visitants podran descobrir projectes empresarials locals, tastar productes directament a les explotacions, viure experiències de turisme de proximitat i degustar la cuina catalana als restaurants participants.

Algunes de les experiències destacades inclouen tastos de vins i caves ecològics del Celler Suriol del Penedès, visites a l’explotació ramadera Aubagueta a la Segarra, descobrir les verdures de L’Hort d’en Dídac a Mataró, passejos pels camps de L’Olivera a l’Urgell, i conèixer el Banc de les Llavors a Osona.

Aquest any, la festa també aposta per la sostenibilitat, proporcionant informació sobre punts de recàrrega de vehicles elèctrics i promovent l’ús del transport col·lectiu per reduir la petjada de carboni. A més, gràcies a l’èxit de la prova pilot de 2023, s’ha ampliat la categoria d’elaboradors alimentaris a tot Catalunya, destacant els projectes empresarials locals.

Segons l’estudi d’ACCIÓ i Prodeca, el sector agroalimentari representa el 20% del PIB català, amb una facturació de 48.231 milions d’euros i ocupant 175.600 persones. Iniciatives com “Benvinguts a Pagès La Festa” posen de manifest aquest potencial, amb un creixent nombre de visitants i participants cada any.

A més de “La Festa”, el projecte “Benvinguts a Pagès Tot l’Any” ofereix més de 120 visites de pagament a explotacions i altres activitats agroturístiques durant tot l’any, complementades amb 16 rutes agroturístiques que inclouen recomanacions culturals i paisatgístiques arreu de Catalunya.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Festival Ítaca Sant Joan tanca amb èxit a l’Estartit

El Festival Ítaca Sant Joan, celebrat a la platja de l'Estartit, ha venut 10.000 entrades i ha acollit 15.000 assistents a l'exterior. Artistes com The Tyets, Julieta i Mushka han actuat aquest diumenge, mentre que dissabte van actuar Arde Bogotá i Cala Vento. El director del festival, Fran Arnau, ha destacat l'originalitat de la programació i la gran afluència de públic.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -