Personalitza les Preferències de Consentiment

Utilitzem cookies per ajudar-te a navegar eficientment i realitzar certes funcions. Trobaràs informació detallada sobre totes les cookies en cada categoria de consentiment a continuació.

Les cookies que es classifiquen com a "Necessàries" s'emmagatzemen al teu navegador ja que són essencials per habilitar les funcionalitats bàsiques del lloc.

També utilitzem cookies de tercers que ens ajuden a analitzar com utilitzes aquest lloc web, emmagatzemar les teves preferències i proporcionar el contingut i els anuncis rellevants per a tu. Aquestes cookies només s'emmagatzemaran al teu navegador amb el teu consentiment previ.

Pots triar activar o desactivar algunes o totes aquestes cookies, però desactivar algunes d'elles pot afectar la teva experiència de navegació.

Sempre actiu

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No hi ha cookies per mostrar

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No hi ha cookies per mostrar

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No hi ha cookies per mostrar

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No hi ha cookies per mostrar

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No hi ha cookies per mostrar

19.1 C
Pals
Dijous, 12 juny 2025
- Publicitat -

La barbacoa a l’estiu, la reina de la festa

Reproductor d'àudio

Bon dia, quants de nosaltres algun dia no hem imitat les barbacoes americanes que surten a les pel·lícules, als jardins d’aquestes cases amb gespa…

Quan arriba l’estiu,  i has de convidar a amics a casa, les neurones se’ns connecten amb la idea de les brases a l’aire lliure.

Primer cal que us digui que no és el mateix parlar de barbacoa que de graella. Les barbacoes tenen tapa i fan l’efecte forn coent amb temperatura a part de brases. Les graelles són d’inox o ferro i es col·loquen directament sobre les brases .

A les graelles no només s’hi fa carn, hi podem fer una paella , escalivades, sardines, o els típics calçots que fem a l’hivern. Val a dir que a l’hivern les brases atrauen a tothom al voltant i que a qui li toca cuinar a l’estiu les passa magres al costat del foc, mentre els amics i convidats estan de bany a la piscina amb la cerveseta ben fresca…

Detalls importants a tenir en compte quan feu barbacoes o brases:

Mai encendre foc en terrenys forestals, des del 15 de març tenim la prohibició de la Generalitat, tot i que veieu una zona de pícnic amb una barbacoa d’obra, no hi podreu cuinar res calent, ni amb càmping gas ni brases ni res. Un altre dia us donaré quatre idees de menjar de pícnic.

Millor utilitzar carbó que llenya, doncs amb la llenya tenim sempre l’inconvenient que s’aixeca flama i costa controlar la intensitat calorífica per coure la carn. Tot i que el gust amb llenya sempre queda molt millor, si no sou uns mestres de la BBQ millor utilitzar un bon carbó. Jo a la Calèndula utilitzo carbó de les Gavarres.

Una hora abans prepareu la carn i deixeu-la a temperatura ambient amb les especies o herbes que hi vulgueu afegir. Però no hi poseu sal. La sal la deixarem pel final i si és amb escames millor!

Calculeu el temps de cocció de cada peça de carn, no és el mateix un entrecot que una cuixa de pollastre, i sobretot no gireu la carn contínuament!

Una de les coses que tenen més èxit a les barbacoes, són les salses que prepareu per acompanyar la carn, verdures, peixos: allioli, romesco, maionesa d’herbes, mojos, vinagretes… prepareu-les el dia abans perquè no acumuleu massa feina el mateix dia.

Però sobretot compreu Ingredients bons i de proximitat, calculeu que més o menys cada persona podrà menjar com a molt 400-500 grans entre carn i verdura.

I sobretot apagueu bé la brasa i encara que patiu de calor no us allunyeu de les brases fins que no estiguin ben apagades.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios