24.6 C
Pals
Divendres, 17 setembre 2021
- Publicitat -

La barbacoa a l’estiu, la reina de la festa

Bon dia, quants de nosaltres algun dia no hem imitat les barbacoes americanes que surten a les pel·lícules, als jardins d’aquestes cases amb gespa…

Quan arriba l’estiu,  i has de convidar a amics a casa, les neurones se’ns connecten amb la idea de les brases a l’aire lliure.

Primer cal que us digui que no és el mateix parlar de barbacoa que de graella. Les barbacoes tenen tapa i fan l’efecte forn coent amb temperatura a part de brases. Les graelles són d’inox o ferro i es col·loquen directament sobre les brases .

A les graelles no només s’hi fa carn, hi podem fer una paella , escalivades, sardines, o els típics calçots que fem a l’hivern. Val a dir que a l’hivern les brases atrauen a tothom al voltant i que a qui li toca cuinar a l’estiu les passa magres al costat del foc, mentre els amics i convidats estan de bany a la piscina amb la cerveseta ben fresca…

Detalls importants a tenir en compte quan feu barbacoes o brases:

Mai encendre foc en terrenys forestals, des del 15 de març tenim la prohibició de la Generalitat, tot i que veieu una zona de pícnic amb una barbacoa d’obra, no hi podreu cuinar res calent, ni amb càmping gas ni brases ni res. Un altre dia us donaré quatre idees de menjar de pícnic.

Millor utilitzar carbó que llenya, doncs amb la llenya tenim sempre l’inconvenient que s’aixeca flama i costa controlar la intensitat calorífica per coure la carn. Tot i que el gust amb llenya sempre queda molt millor, si no sou uns mestres de la BBQ millor utilitzar un bon carbó. Jo a la Calèndula utilitzo carbó de les Gavarres.

Una hora abans prepareu la carn i deixeu-la a temperatura ambient amb les especies o herbes que hi vulgueu afegir. Però no hi poseu sal. La sal la deixarem pel final i si és amb escames millor!

Calculeu el temps de cocció de cada peça de carn, no és el mateix un entrecot que una cuixa de pollastre, i sobretot no gireu la carn contínuament!

Una de les coses que tenen més èxit a les barbacoes, són les salses que prepareu per acompanyar la carn, verdures, peixos: allioli, romesco, maionesa d’herbes, mojos, vinagretes… prepareu-les el dia abans perquè no acumuleu massa feina el mateix dia.

Però sobretot compreu Ingredients bons i de proximitat, calculeu que més o menys cada persona podrà menjar com a molt 400-500 grans entre carn i verdura.

I sobretot apagueu bé la brasa i encara que patiu de calor no us allunyeu de les brases fins que no estiguin ben apagades.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios