24.1 C
Pals
Dijous, 24 setembre 2020

La Bisbal és el municipi gironí que paga més tard als seus proveïdors

Son dades fetes públiques pel Diari de Girona citant fons del Ministeri d'Hisenda

El més llegit

La Policia Local de Begur deté la persona que trencava les barreres del camí vell de Tamariu

Aquesta matinada, la Policia Local de Begur ha detingut la persona que feia malbé les barreres del camí vell de Tamariu.

Comencen les obres del Camí de Ronda de Palamós

Les obres del port Marina de Palamós ja han començat. La reforma del camí de ronda ha aixecat polseguera. Segons...

Avui surt a les llibreries el llibre Ànima de Tramuntana, de Núria Esponellà

La nova obra de Núria Esponellà, Ànima de Tramuntana, guanyadora del 53è premi Prudenci Bertrana, sortirà avui a les...

S’anul·len les Rues de Carnaval 2021 de Sant Feliu de Guíxols, Platja d’Aro i Santa Cristina d’Aro per evitar aglomeracions i garantir la seguretat

Els Ajuntaments de Sant Feliu de Guíxols, de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, i de Santa Cristina d’Aro anuncien l’anul·lació de les seves rues de Carnaval

Les dades fetes públiques pel Diari de Girona en la seva edició d’ahir citant fons del Ministeri d’Hisenda, evidencien que gairebé la meitat dels ajuntaments de la província de Girona paguen als seus proveïdors fora del termini de 60 dies que preveu la llei.

De les poblacions gironines del Baix Empordà amb més habitants, Torroella de Montgrí, Palamós i Palafrugell es troben dins del límit permès mentre que la Bisbal d’Empordà és el que paga amb més retard, amb un acumulat de prop de 640 dies de mitjana.

Amb tot el mateix Ministeri d’Hisenda precisa que no s’ha produït un increment real en els terminis de pagament a proveïdors, sinó un canvi metodològic en el càlcul. Així, el període mitjà de pagament a proveïdors calculat conforme a la metodologia anterior hauria experimentat un descens pel que fa a les dades de març, i hauria estat de 14,47 dies a l’abril i de 12,85 dies al maig.

Així, en compliment de la normativa comunitària, des de desembre de 2017 en que es va aprovar la norma que actualitza la metodologia, el càlcul del període mitjà de pagament s’inicia des de la data d’aprovació de les certificacions d’obra, dels documents que acreditin la conformitat amb els béns lliurats o serveis prestats o la data d’entrada de la factura en el registre administratiu, excepte en dos supòsits. Aquests són que o bé no resulti d’aplicació un procediment d’acceptació o comprovació dels béns o serveis prestats, o que bé la factura es rebi amb posterioritat a l’aprovació de la conformitat.

- Publicitat -
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El Consell Comarcal del Baix Empordà renova la senyalització de senderisme a l’entorn del Puig Segalar

Aquest estiu, l'Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Baix Empordà ha col·locat als municipis d'Albons i de La...

L’Ajuntament mostrarà en viu el procés de restauració dels gegants de Torroella de Montgrí del segle XVIII

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí, conscient de la importància de protegir i salvaguardar el patrimoni local, ha tirat endavant la restauració de les figures velles dels gegants de la vila, que es troben custodiades i són visitables al Museu de la Mediterrània.

El Teatre La Gorga reprèn els espectacles i presenta la programació del quart trimestre de l’any que inclou el Festival OnaDance

El teatre La Gorga de Palamós reprèn la programació estable i presenta pel quart trimestre de 2020 una àmplia varietat d’espectacles teatrals, musicals, de dansa i cinema, recollits en un llibret digital i de lectura fàcil.

Supermatí – 24 setembre 2020

Recupera l'informatiu d'aquest dijous

Arriba el temps de tardor. El descens tèrmic serà notable a partir de divendres

Matí amb força sol i clarianes amb tendència a increment de la nuvolositat cap al final de la jornada. Ambient fresc al matí però càlid al migdia amb màximes de 26 a 28ºC. Demà entrada de vent del nord, descens notable de la temperatura i alguns ruixats.

Altres notícies