24.3 C
Pals
Dilluns, 26 juliol 2021
- Publicitat -

La Bisbal és el municipi gironí que paga més tard als seus proveïdors

Son dades fetes públiques pel Diari de Girona citant fons del Ministeri d'Hisenda

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Les dades fetes públiques pel Diari de Girona en la seva edició d’ahir citant fons del Ministeri d’Hisenda, evidencien que gairebé la meitat dels ajuntaments de la província de Girona paguen als seus proveïdors fora del termini de 60 dies que preveu la llei.

De les poblacions gironines del Baix Empordà amb més habitants, Torroella de Montgrí, Palamós i Palafrugell es troben dins del límit permès mentre que la Bisbal d’Empordà és el que paga amb més retard, amb un acumulat de prop de 640 dies de mitjana.

Amb tot el mateix Ministeri d’Hisenda precisa que no s’ha produït un increment real en els terminis de pagament a proveïdors, sinó un canvi metodològic en el càlcul. Així, el període mitjà de pagament a proveïdors calculat conforme a la metodologia anterior hauria experimentat un descens pel que fa a les dades de març, i hauria estat de 14,47 dies a l’abril i de 12,85 dies al maig.

Així, en compliment de la normativa comunitària, des de desembre de 2017 en que es va aprovar la norma que actualitza la metodologia, el càlcul del període mitjà de pagament s’inicia des de la data d’aprovació de les certificacions d’obra, dels documents que acreditin la conformitat amb els béns lliurats o serveis prestats o la data d’entrada de la factura en el registre administratiu, excepte en dos supòsits. Aquests són que o bé no resulti d’aplicació un procediment d’acceptació o comprovació dels béns o serveis prestats, o que bé la factura es rebi amb posterioritat a l’aprovació de la conformitat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Terrorisme musical: Cómeme el Dónut

Avui al Terrorisme musical hem parlat del gran hit Cómeme el Donut. El recordes?
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -