22.5 C
Pals
Dijous, 13 juny 2024
- Publicitat -

La Bisbal tindrà una zona d’acollida d’autocaravanes

Serà gratuït i durant un màxim de 48 hores les persones usuàries disposaran d’un espai per a l’evacuació d’aigües i dos punts d’aigua 

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de la Bisbal ha creat un petit equipament que servirà de zona d’acollida d’autocaravanes a l’aparcament del Passeig Marimon Asprer, aparcament públic i cèntric. L’emplaçament s’ha establert en base a l’ús ja habitual d’autocaravanistes d’estacionar en aquest aparcament, així com també per la facilitat d’estacionament, els lavabos existents, la il·luminació nocturna que genera sensació de seguretat, la disposició d’arbrat i un entorn prou agradable. L’actuació té una importància des d’una vessant turística ja que té molta proximitat a les zones comercials i turístiques, així com l’objectiu de recepció d’autocaravanistes és que puguin fer despesa econòmica a la població.

En aquesta àrea que s’ha creat les persones usuàries disposaran d’un espai per a l’evacuació d’aigües grises i aigües negres i dos punts d’aigua, un per a la neteja del tanc del lavabo i un per l’omplerta del tanc d’aigua potable del vehicle. El sistema inicialment previst és que sigui un servei gratuït. No obstant, caldrà anar a buscar la fitxa a l’Oficina de Turisme (carrer de l’Aigüeta, 17) per poder fer-ne ús. Properament, en col·laboració amb la Federació del Comerç de la Bisbal d’Empordà, es treballarà per tal determinats comerços puguin disposar també de fitxes i així poder ampliar les possibilitats i horaris dels visitants alhora d’obtenir-ne.

Cal remarcar que no s’ha creat un espai d’acampada lliure, sinó un espai per a l’estacionament de les autocaravanes. Per tant, l’estacionament de l’autocaravana o la camper a la via pública, d’acord amb les normes de trànsit i circulació en vigor, no pot ampliar el seu perímetre amb la transformació o desplegament d’elements propis i no pot ocupar la via amb estris com cadires, taules o similars, com si que podria fer en un càmping. Simplement, es un lloc d’acollida a la Bisbal, i l’autocaravana pot romandre-hi un màxim de 48h amb independència de la permanència o no de persones al seu interior, tant en horari diürn com nocturn. Es un espai adequat per deixar l’autocaravana o la camper per a fer la visita turística a la ciutat i poder-hi pernoctar, si es considera oportú.

A dia d’avui s’està treballant en la regulació d’aquest espai i en el tauler d’anuncis de l’Ajuntament hi ha l’edicte sobre la consulta pública per a l’establiment del servei públic de zona d’acollida per a autocaravanes a la Bisbal d’Empordà. El procés haurà de culminar amb l’aprovació al Ple de l’Ajuntament de la Bisbal del reglament al  regulador de l’estacionament d’autocaravanes i de l’ús de l’àrea d’acollida.

Segons dades obtingudes d’estudis, la persona usuària habitual de l’autocaravana sol utilitzar-la per viatjar totes les estacions de l’any, encara que durant l’època estival l’ús és més gran, viatja uns 200 dies a l’any, amb un quilometratge mitjà anual d’uns 20.000 km. Solen viatjar en família o en parella, amb una ocupació mitjana dels vehicles de 3 persones, tot i que cada vegada s’incorporen més parelles joves amb nens petits. La majoria dels usuaris de les autocaravanes són propietaris, si bé també es practica l’opció del lloguer. La despesa mitjana estimada per persona és d’uns 18 €/dia, en restaurants, supermercats i altres serveis.

El turisme amb autocaravana en sentit ampli és una modalitat de desplaçament i de consum turístic que s’està estenent. Aquest tipus de turisme busca espais adequats per aparcar i pernoctar-hi per a fer les seves visites turístiques en les destinacions que es visiten. En els darrers anys hi ha hagut un increment dels viatges en autocaravanes, nou model turístic que ha posat de manifest la necessitat d’introduir les millores necessàries en matèria de reglamentació, infraestructures, senyalització, serveis i planificació turística sobre aquests vehicles.  La Costa Brava és una de les destinacions més concorregudes per aquest tipus de turisme, ja que l’autocaravana permet moure’s lliurament per la destinació i permet pernoctar en el mateix vehicle acabat el dia. En aquest sentit, la Bisbal se suma a molts municipis turístics, que han regulat el sector de les autocaravanes i han creat zones d’acollida per autocaravanes públiques per al seu estacionament.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Palamós presenta la programació de la 8a edició del festival Amb So de Cobla de Catalunya

Enguany, com a novetat, s’incorporen nous espais per gaudir d'aquest so de cobla com el Parc dels Països Catalans, o la Capella del Carme. A més, es retorna a l’Arbreda i es manté la Plaça Josep Sarquella.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -