24.8 C
Pals
Dissabte, 2 juliol 2022
- Publicitat -

La cala de l’Illa Roja, de Begur, ja està senyalitzada com a espai nudista

Aquesta actuació es produeix després de diverses topades i reivindicacions entre col·lectius que defensen el nudisme i el consistori Begurenc

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquest matí han finalitzat els treballs per senyalitzar com a “espai nudista” la Cala de l’Illa Roja, de Begur. L’Ajuntament ha instal·lat uns panells informatius al corriol que porta cap a la platja on identifica l’espai com a nudista i on es reclama respecte a la diversitat.

Aquesta actuació es produeix després de diverses topades i reivindicacions entre col·lectius que defensen el nudisme i el consistori Begurenc que, malgrat inicialment es mostrava reticent, finalment ha acabat senyalitzant l’espai.

En una piulada a les xarxes socials el col·lectiu “Salvem el nudisme a l’Illa Roja” s’ha mostrat satisfet per la mesura, malgrat afirmen que no respon del tot al que ells havien demanat. Joan Carles Doval, és el portaveu de Salvem el nudisme a l’Illa Roja.

 

Gairebé un any de polèmica

La polèmica entre usuaris nudistes i l’Ajuntament va sorgir en el moment que es va conèixer que després de 15 anys sense xiringuito a la platja, finalment s’instal·laria una guingueta a l’espai. Les primeres crítiques no es van fer esperar. Tan bon punt va obrir la instal·lació, no van ser poques les persones que van protestar per l’elevat volum de la música i sobretot, perquè un xiringuito com aquell portava molta gent no nudista a la platja, fet que violentava els usuaris de la cala. En alguns casos, fins i tot, alguns usuaris van lamentar haver-se vist despullats en fotografies publicades a les xarxes socials, de clients del xiringuito.

La protesta va pujar de tot quan l’Ajuntament de Begur va multar una dona per pintar la frase “Platja nudista” sobre les roques de la cala i les aigües (salades, en aquest cas) tornaven al seu riu quan el passat abril l’Ajuntament de Begur anunciava la retirada de la llicència a l’empresa adjudicatària del xiringuito per “incompliment de les condicions del contracte”, es donava a conèixer que s’havia retirat la sanció a l’autora de la pintada i que finalment se senyalitzaria la platja, com a espai nudista. L’Alcaldessa de Begur, Maite Selva afirmava al programa Govern i Oposició, de Ràdio Capital, que no es tornaria a donar cap llicència per instal·lar cap altre guingueta a l’espai, una afirmació que Salvem el nudisme a l’Illa Roja no veu clara. De fet, l’entitat afirma tenir un preacord amb l’Ajuntament per pactar un tipus de guingueta molt més integrada a l’espai, si mai es volgués tornar a oferir aquest servei.

 

Amb l’actuació d’avui l’Ajuntament de Begur dóna per tancada la polèmica.

Fotografia: Joan Carles Doval

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -