13.7 C
Pals
Dissabte, 2 març 2024
- Publicitat -

Finalitza la campanya “No siguis trasto” amb més de 400 consultes ciutadanes a Palafrugell

La campanya va comptar amb quatre informadors mediambientals durant nou dies

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
La campanya informativa de l’àrea de Qualitat Urbana de l’Ajuntament de Palafrugell “No siguis trasto” finalitza amb un total de 436 persones ateses (430 particulars i 6 activitats comercials) entre els dies 16 i 23 de desembre per part dels quatre educadors mediambientals que es van distribuir en tres àrees concretes del municipi.

D’aquesta manera, les accions realitzades al llarg de la campanya han contribuït de manera significativa a la difusió d’informació entre la població sobre la correcte gestió dels residus voluminosos. Aquesta difusió es va realitzar mitjançant una àmplia gamma de materials divulgatius distribuïts tant en mitjans de comunicació físics com digitals, complementada amb l’acció educativa de l’equip format per quatre educadors mediambientals. Aquestes persones s’han distribuït en tres àrees concretes del municipi on hi havia detectades més problemàtiques pel que fa referència a l’abocament de voluminosos.

Per garantir una major cobertura, es va optar per utilitzar diversos canals de comunicació, assolint així una població destinatària més àmplia i diversa.

Durant la segona fase de la campanya, diverses persones que van interactuar amb l’equip educatiu van manifestar conèixer la campanya que s’estava duent a terme, ja que havien vist la publicitat, i van demostrar estar ben informades sobre les vies de gestió dels residus voluminosos.

També durant la segona fase de la campanya, es va constatar que l’abandonament d’aquest tipus de residus és un problema rellevant pel benestar de la població de Palafrugell. Van ser moltes les persones que van mostrar el seu malestar pel que fa a la presència continuada de trastos i residus voluminosos a la via pública. Es valora positivament, doncs, que aquestes persones siguin conscients que s’està actuant al respecte i que, per assolir objectius, cal la col·laboració de tota la ciutadania.

Els educadors ambientals

A totes les persones que es van adreçar a les illes de contenidors amb presència d’un educador ambiental, se’ls va atendre i en la majoria de casos es va entregar informació de la campanya, o bé se’ls va resoldre algun dubte que aquest tingués sobre la recollida de residus voluminosos o altres serveis relacionats amb la gestió de residus.

En altres casos, es va aprofitar la trobada entre el ciutadà i l’educador ambiental per resoldre algun dubte sobre la correcta separació d’algun residu concret, que la persona desconeix a quina fracció s’ha de dipositar. Així, a nivell de xifres, es va fer entrega de 338 peces de material divulgatiu, es van resoldre 332 preguntes sobre els serveis i es van resoldre 54 qüestions sobre la separació de residus.

També cal destacar que els educadors mediambientals van augmentar les hores de presència al matí, quan hi ha més moviment al carrer que les hores de la tarda, quan ja es feia fosc. L’afluència de persones a les àrees de contenidors va baixar al llarg de les setmanes, fet que pot ser causat amb la coincidència de les festes de Nadal, i que les àrees de contenidors no es trobessin situades prop dels eixos comercials principals de Palafrugell.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Bisbal plora la mort de Maria Dolors Figueras i Bruguera

Tot l’equip de Ràdio Capital ens sumem a les mostres de condol i enviem tot el suport a la periodista i col·laboradora del mitjà, Anna Salvadó, filla de la Dolors.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -