22.7 C
Pals
Divendres, 1 juliol 2022
- Publicitat -

La col·lecció “Catàlegs del Terracotta Museu” ha estat distingida amb un Laus de Plata

Es tracta d’un disseny que s’inspira en un bloc cúbic d’argila, amb les anelles amagades i una butxaca per la peça.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El disseny de la col·lecció Catàlegs del Terracotta Museu, de Pere Álvaro, ha estat guardonat  amb un Laus de Plata en la categoria Col·lecció de cobertes de llibre o revista, i forma part de l’exposició “El millor disseny de l’Any”, que es pot visitar fins al 28 d’agost en el Museu del Disseny de Barcelona.

Els Premis ADG Laus de Disseny Gràfic i Comunicació Visual els atorga l’Associació de Directors d’Art i Dissenyadors Gràfics, entitat membre de la institució del Foment de les Arts i el Disseny des de 1903, amb la finalitat d’estendre la cultura del disseny gràfic i la comunicació audiovisual. En l’edició 2020 ja es va guardonar el segon Llibre d’Exposicions del Terracotta Museu amb un Laus de Bronce, en la categoria de Publicació Corporativa.

En aquesta ocasió, el guardó ha recaigut en el disseny de les cobertes dels tres Llibres d’Exposicions que s’han publicat fins ara. Cadascun dels llibres conté quatre catàlegs i una peça de ceràmica. Es tracta d’un disseny que s’inspira en un bloc cúbic d’argila, amb les anelles amagades i una butxaca per la peça. Cada portada representa una tècnica de treballar la ceràmica: relleu escultòric, emmotllat i impressió 3D. Això s’aconsegueix amb la selecció del paper i el volum alt relleu de les portades. L’execució que es va encarregar a Gràfiques Trema busca la simplicitat, en cap d’ells hi ha encolats, només plegats.

Les tres cobertes estan inspirades, respectivament: en un detall de les mans de l’escultura “Carlets negre”, de Javier Garcés (a partir de la fotografia d’en Jordi Geli); en la rajola de ceràmica negra “Carpa entre nenúfars”, dissenyada per la ceramista Sarai Aleman, que en aquell moment era alumne del CFGM de Terrisseria; i finalment, en la gelosia “Equitum”, dissenyada i produïda per Limón Studio a través de la impressió 3D en argila amb pastes de desenvolupament local. Recentment, aquesta última peça ha obtingut el guardó Anuaria d’Or 2021 a la Miscel·lània en els Premis Nacionals de Disseny Gràfic: Anuaria.

L’acte d’entrega va tenir lloc el passat 16 de juny a l’auditori del Disseny Hub Barcelona durant la Nit ADG Laus 2022, que estava emmarcada dins la Barcelona Design Week. Anualment aquests guardons reconeix els millors projectes en més de 50 apartats de cinc categories: Disseny Gràfic, Digital, Publicitat, Audiovisual i Estudiants.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’Escola Barceló i Matas decebuda davant la pèrdua del gimnàs del centre

L'AMPA de l'Escola Barceló i Matas alerta de que la falta d'espai afecta tant a l'escola com a l'institut.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -