Personalitza les Preferències de Consentiment

Utilitzem cookies per ajudar-te a navegar eficientment i realitzar certes funcions. Trobaràs informació detallada sobre totes les cookies en cada categoria de consentiment a continuació.

Les cookies que es classifiquen com a "Necessàries" s'emmagatzemen al teu navegador ja que són essencials per habilitar les funcionalitats bàsiques del lloc.

També utilitzem cookies de tercers que ens ajuden a analitzar com utilitzes aquest lloc web, emmagatzemar les teves preferències i proporcionar el contingut i els anuncis rellevants per a tu. Aquestes cookies només s'emmagatzemaran al teu navegador amb el teu consentiment previ.

Pots triar activar o desactivar algunes o totes aquestes cookies, però desactivar algunes d'elles pot afectar la teva experiència de navegació.

Sempre actiu

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No hi ha cookies per mostrar

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No hi ha cookies per mostrar

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No hi ha cookies per mostrar

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No hi ha cookies per mostrar

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No hi ha cookies per mostrar

18.7 C
Pals
Diumenge, 1 juny 2025
- Publicitat -

La Cuina de l’Empordanet presenta la seva guia 2025 i celebra el seu 30è aniversari

Amb aquesta guia el col·lectiu dona a conèixer quins són els restaurants que formen part de l'associació i es fa una difusió de la informació bàsica de cada restaurant

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

La Cuina de l’Empordanet ha presentat aquest dilluns al matí la nova Guia 2025. L’acte s’ha fet al restaurant La Sala de l’Isaac, a Llofriu, i ha comptat amb la participació de la sommelier Clara Antúnez, la diputada de la Diputació de Girona Vanessa Peiró i el cuiner Vicenç Fajardo, president del col·lectiu. L’acte ha servit també per commemorar els 30 anys del col·lectiu de la Cuina de l’Empordanet.

Amb aquesta guia el col·lectiu dona a conèixer quins són els restaurants que formen part de l’associació i es fa una difusió de la informació bàsica de cada restaurant. A més, contribueix a crear una identitat de marca coherent, donant protagonisme als espais interiors i exteriors dels restaurants, així com les fotografies conjuntes de caps de cuina i de sala. Aquesta decisió va en sintonia amb la línia de treball que està adoptant el col·lectiu de dignificar i donar més visibilitat a la feina que fa el personal de sala, així com posar-la a l’alçada del de cuina.

La guia, que s’ha editat en dues versions- una en català i francès, i l’altra en castellà i anglès-  serveix per donar a conèixer i promocionar els 16 restaurants que integren el col·lectiu. A més, la  publicació de La Cuina de l’Empordanet també és una eina útil per als informadors turístics de la zona, ja que es distribueix a totes les oficines de turisme de la comarca i altres punts d’informació. En aquest sentit, cal dir que la guia no només està pensada de cara als visitants i turistes sinó també per la gent local amb l’objectiu que gaudeixin dels establiments de més prestigi i renom del territori. Ho explica el president de la Cuina de l’Empordanet, Vicenç Fajardo.

Reproductor d'àudio

30 anys de cuina de l’Empordanet

Aquest grup gastronòmic es va constituir com a associació sense ànim de lucre l’any 1995, després de més d’una dècada d’activitat vinculada a mostres culinàries al Baix Empordà. La seva missió ha estat sempre posar en valor la cuina de mar i muntanya de la comarca i promoure els productes de proximitat i de temporada.

Durant aquests trenta anys, La Cuina de l’Empordanet ha impulsat múltiples iniciatives que han portat la cuina empordanesa més enllà del territori. Campanyes com “Tocats pels bolets” i, sobretot, els “Sopars maridats” han consolidat la col·laboració entre restauradors i cellers de la Denominació d’Origen Empordà. El president de la Cuina de l’Empordanet, Vicenç Fajardo, explica que la Cuina de l’Empordanet ha anat evolucionant i canviant.

Reproductor d'àudio

El col·lectiu ha crescut recentment amb la incorporació de sis nous establiments: Atelier Dagà Clos de Llagostera, El Mas Bar & Restaurant de Torrent, Entre Dos Móns de Palamós, Refugi de Pescadors de Calonge, la Sala de l’Isaac de Llofriu i Ses Vinyes de Begur. Actualment, ja el formen setze restaurants. Com a reconeixement a la seva trajectòria, La Cuina de l’Empordanet ha estat guardonada aquest any amb el Lledoner d’Or 2024, un premi que destaca la seva tasca de promoció del vi i la gastronomia empordanesa.

- Publicitat -
- Publicitat -

En Quimi Portet i l’Ítaca o quan un artista i un festival connecten amb el territori

Quimi Portet ha omplert la plaça d’Ullastret en el marc del Festival Ítaca, oferint un concert que va més enllà de la música. Amb ironia i proximitat, ha connectat amb un públic divers, i entregat demostrant el valor de portar la cultura popular als pobles. Una nit que reivindica el paper essencial d’artistes i festivals compromesos amb el territori.

Altres notícies