18.2 C
Pals
Diumenge, 24 octubre 2021
- Publicitat -

La Diputació de Girona i GALP Costa Brava signen un conveni de col·laboració

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

L’Associació GALP Costa Brava és una entitat formada per confraries, administracions locals, i empreses i entitats del sector marítim. Són entitats sorgides del Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP) per treballar per la pesca sostenible, el foment dels productes pesquers i per donar valor afegit als municipis costaners.

El primer projecte realitzat pel conveni ha estat «La Mar de bé», un programa divulgatiu i d’entreteniment sobre el peix de llotja. És un programa per redescobrir el peix de llotja a través de la mirada dels pescadors de la Costa Brava. Presentat pel cuiner i divulgador Quim Casellas, del restaurant Casamar de Llafranc, i compta amb la participació d’experts que ofereixen continguts relacionats amb la pesca. L’objectiu és reivindicar i prestigiar l’ofici de pescador i donar suport al consum del peix de llotja de la Costa Brava. També es vol apropar el públic a la mar mitjançant la divulgació de coneixements de diferents àmbits, com la gastronomia, la nutrició, la ciència, l’economia i el turisme. A més, es mostren maneres originals de cuinar el peix i donar a conèixer espècies autòctones per incentivar el consum d’espècies menys conegudes. Aquest projecte es va presentar el 25 de setembre passat i els capítols es poden veure online a lamardebe.net.

Onze confraries, onze capítols

La primera temporada de «La mar de bé» centra el seu fil conductor en les onze confraries de pescadors de la Costa Brava. El programa fa un recorregut pels onze municipis pesquers (Roses, Llançà, l’Escala, Blanes, l’Estartit, Palamós, el Port de la Selva, Cadaqués, Sant Feliu de Guíxols, Tossa de Mar i Lloret de Mar) i en destaca les espècies més significatives explicant-ne les característiques, la forma de captura i l’elaboració culinària.
Complementant els continguts amb la participació de pescadors i experts de la zona, amb un to proper i dinàmic per acostar l’espectador a la mar i a la realitat pesquera del país.

Units per defensar l’ofici i el peix de llotja

«La mar de bé» compta amb un teixit de col·laboradors i impulsors que aporten valor afegit a un projecte d’interès cultural, econòmic i històric pel territori.
Els impulsors del programa són les onze confraries de pescadors de la Costa Brava, administracions locals, empreses i entitats del sector pesquer i els socis del Grup d’Acció Local Pesquer (GALP) Costa Brava. Entre els quals, a part de les confraries de pescadors de Roses, Blanes, l’Escala, l’Estartit, Palamós i Llançà, hi ha els ajuntaments de Llançà, Roses i l’Escala, l’Estació Nàutica de Roses – Cap de Creus, la Federació Territorial de Confraries de Girona, la Fundació Promediterrània, l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària) i els Pescadors de Roses, SL.
La producció del programa està cofinançada pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca, pel Departament d’Agricultura Ramaderia i Pesca i per la Diputació de Girona.
El projecte també ha tingut suport científic del Museu de la Pesca de Palamós, el Campus Alimentació i Gastronomia de la UdG, la Càtedra d’Estudis Marítims, d’Oceans i Salut, la Càtedra del Vi i l’Oli i la Càtedra de Gastronomia, totes de la UdG.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Denuncien abocaments “incontrolats” de terra i runa a Pals sense llicència i a tocar del parc natural del Montgrí

L'Ajuntament admet que no hi ha permís però diu que han aturat l'obra i que no hi ha cap finalitat urbanística
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -