24.1 C
Pals
Dijous, 3 desembre 2020

La Diputació de Girona i GALP Costa Brava signen un conveni de col·laboració

El més llegit

Detingut un clan per robar violentament joies a gent gran a Calonge

En total s’han detingut cinc persones que ja han ingressat a presó, el valor dels objectes sostrets arriba gairebé a 87.000 euros

Una pista de patinatge de gel sintètic aquest Nadal a Palamós

La gran novetat d’enguany per a les festes de Nadal a Palamós és la instal·lació d’una pista de patinatge...

Brot de coronavirus a la residència Palamós Gent Gran amb 47 infectats

El brot a la residència de gent gran de Palamós es va conèixer gràcies a un cribratge entre els treballadors

Anna Ribera: “La gran majoria dels positius són asimptomàtics i els que són simptomàtics és perquè tenien una patologia prèvia”

Una de les notícies que més ha destacat al Supermatí d’avui ha estat el brot de 47 positius a...
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

L’Associació GALP Costa Brava és una entitat formada per confraries, administracions locals, i empreses i entitats del sector marítim. Són entitats sorgides del Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP) per treballar per la pesca sostenible, el foment dels productes pesquers i per donar valor afegit als municipis costaners.

El primer projecte realitzat pel conveni ha estat «La Mar de bé», un programa divulgatiu i d’entreteniment sobre el peix de llotja. És un programa per redescobrir el peix de llotja a través de la mirada dels pescadors de la Costa Brava. Presentat pel cuiner i divulgador Quim Casellas, del restaurant Casamar de Llafranc, i compta amb la participació d’experts que ofereixen continguts relacionats amb la pesca. L’objectiu és reivindicar i prestigiar l’ofici de pescador i donar suport al consum del peix de llotja de la Costa Brava. També es vol apropar el públic a la mar mitjançant la divulgació de coneixements de diferents àmbits, com la gastronomia, la nutrició, la ciència, l’economia i el turisme. A més, es mostren maneres originals de cuinar el peix i donar a conèixer espècies autòctones per incentivar el consum d’espècies menys conegudes. Aquest projecte es va presentar el 25 de setembre passat i els capítols es poden veure online a lamardebe.net.

Onze confraries, onze capítols

La primera temporada de «La mar de bé» centra el seu fil conductor en les onze confraries de pescadors de la Costa Brava. El programa fa un recorregut pels onze municipis pesquers (Roses, Llançà, l’Escala, Blanes, l’Estartit, Palamós, el Port de la Selva, Cadaqués, Sant Feliu de Guíxols, Tossa de Mar i Lloret de Mar) i en destaca les espècies més significatives explicant-ne les característiques, la forma de captura i l’elaboració culinària.
Complementant els continguts amb la participació de pescadors i experts de la zona, amb un to proper i dinàmic per acostar l’espectador a la mar i a la realitat pesquera del país.

Units per defensar l’ofici i el peix de llotja

«La mar de bé» compta amb un teixit de col·laboradors i impulsors que aporten valor afegit a un projecte d’interès cultural, econòmic i històric pel territori.
Els impulsors del programa són les onze confraries de pescadors de la Costa Brava, administracions locals, empreses i entitats del sector pesquer i els socis del Grup d’Acció Local Pesquer (GALP) Costa Brava. Entre els quals, a part de les confraries de pescadors de Roses, Blanes, l’Escala, l’Estartit, Palamós i Llançà, hi ha els ajuntaments de Llançà, Roses i l’Escala, l’Estació Nàutica de Roses – Cap de Creus, la Federació Territorial de Confraries de Girona, la Fundació Promediterrània, l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària) i els Pescadors de Roses, SL.
La producció del programa està cofinançada pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca, pel Departament d’Agricultura Ramaderia i Pesca i per la Diputació de Girona.
El projecte també ha tingut suport científic del Museu de la Pesca de Palamós, el Campus Alimentació i Gastronomia de la UdG, la Càtedra d’Estudis Marítims, d’Oceans i Salut, la Càtedra del Vi i l’Oli i la Càtedra de Gastronomia, totes de la UdG.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

La crisi de la covid afectarà més la Costa Brava que l’interior de Girona i l’impacte a la indústria serà “transitori”

L'autor de l'anuari del BBVA augura que el sector serveis destruirà aquest any tota l'ocupació creada a partir del 2007
- Publicitat -

Rosalía, possible nova col·laboració al remix de ‘Blinding Lights’

Segons una font d’ATLR, Rosalía podria aparèixer al remix de ‘Blinding Lights‘ de The Weeknd. Si es confirmés la col·laboració, seria la segona de l’artista en menys d’una setmana. La possible aparició de Rosalía en un remix de ‘Blinding Lights‘ fa que es plantegen una sèrie de preguntes, com per exemple, perquè The Weeknd decidiria…

Ebri Knight avancen el seu nou disc amb ‘Carrer’

‘Carrer’ és el primer single d’avançament que dóna nom al nou disc d’Ebri Knight i que es publicarà durant el primer trimestre de 2021. La cançó sintetitza la idea del disc: parla d’aquest espai on hem viscut els millors aprenentatges de la vida. La cançó ens explica la intensitat amb la que el carrer ens…

Acabades les tres setmanes d’excavacions a la Necròpolis de Sant Martí de Romanyà

Acaba la segona campanya d’intervenció arqueològica a la necròpolis de Sant Martí de Romanyà. L’actuació pertany al projecte quadriennal història, població i territori que...

Una pista de patinatge de gel sintètic aquest Nadal a Palamós

La gran novetat d’enguany per a les festes de Nadal a Palamós és la instal·lació d’una pista de patinatge de gel sintètic a la...

Altres notícies