16.5 C
Pals
Dissabte, 18 maig 2024
- Publicitat -

La Diputació destinarà 2,8MEUR per ajudar a la digitalització dels ajuntaments

El ple ha aprovat les bases per concedir les subvencions als municipis gironins

Ràdio Capital
Ràdio Capitalhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Diputació de Girona està impulsant una nova línia de subvencions per ajudar els ajuntaments de menys de 20.000 habitants de la demarcació a disposar d’eines, recursos i infraestructura digitals per treballar en xarxa. El ple ha aprovat les bases reguladores d’aquests ajuts, que tenen una dotació econòmica total de 2,8 milions d’euros. El projecte té com a objectiu afavorir la transformació digital i la modernització dels ens locals de les comarques gironines, així com millorar el servei que ofereixen a la ciutadania.

El govern de la Diputació ha volgut focalitzar els ajuts en els municipis més petits, que no tenen àrees de noves tecnologies ni personal específic. Aquesta decisió es basa en el fet que aquests municipis són els que més dificultats tenen per mantenir-se al dia en matèria de tecnologia i, per tant, són els que més necessiten aquest tipus d’ajuts.

En aquest sentit, el projecte té dues vessants: dotar de maquinària i programari els diferents ajuntaments per treballar en un entorn col·laboratiu o bé per teletreballar. Els ajuntaments de municipis de menys de 5.000 habitants (187 a la demarcació) rebran una dotació específica de 2,5 milions d’euros. Aquesta dotació servirà per finançar portàtils -en funció del percentatge dels llocs de treball administratiu- i llicències de dret d’ús d’un any de durada que permetin dur a terme treball col·laboratiu, formació per als responsables del suport informàtic i els seus usuaris, i la instal·lació de la infraestructura necessària per al teletreball.

Pel que fa als ajuntaments de municipis entre 5.000 i 20.000 habitants (26 municipis), se’ls equiparà amb una sala per fer-hi reunions en línia o teletreballar, amb onze portàtils cada una, una pantalla i un projector. En total, hi ha destinats 343.731 euros per a aquesta finalitat. Aquestes aportacions arriben procedents d’una convocatòria dels fons europeus Next Generation, a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

CCOO denunciarà la mort del jove submarinista de Sa Riera

CCOO presentarà una denúncia a la Inspecció de Treball per la mort del submarinista que dimecres passat estava instal·lant...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -