La Fira de la Gamba de Palamós celebra el proper cap de setmana la seva desena edició. La llotja del port serà l’escenari d’aquesta destacada proposta gastronòmica, que tindrà com a protagonista la reconeguda Gamba de Palamós. La jornada serà el dissabte 7 de juny i començarà a les 12 del migdia i s’allargarà fins a les 10 de la nit.
El públic podrà gaudir d’una àmplia oferta de degustacions de gamba a la planxa i de plats elaborats amb aquest producte local. A més, hi haurà una vintena d’expositors, entre restaurants i productors de Palamós i de la comarca.
Durant tot el dia, es programaran activitats complementàries. S’organitzaran visites guiades a dues embarcacions d’arrossegament de la flota pesquera local. Aquestes visites es faran a les 13, 17 i 19 hores. També es podrà visitar la subhasta del peix a la llotja, amb sessions a les 13.30, 16 i 20 hores.
La tarda estarà marcada per tres sessions de showcookings a l’Espai del Peix, a les 17, 18 i 19 hores. Hi participaran els xefs Jaume Codolar, Quim Casellas i Toni Izquierdo, que oferiran demostracions culinàries amb la gamba com a ingredient estrella. Totes aquestes activitats seran gratuïtes.
La Fira de la Gamba ha anat creixent cada any. L’any passat es va arribar al rècord de 250 quilos de gamba servida. Arrossos, suquets, croquetes, mandonguilles i fideuàs van ser alguns dels plats més demandats.
La venda anticipada de tiquets ja està oberta i es poden adquirir a l’oficina de turisme i al Museu de la Pesca. El mateix dia de la fira també es posaran a la venda a partir de dos quarts de deu del matí, a la carpa d’informació.
La fira està organitzada per l’Ajuntament de Palamós, la Confraria de Pescadors i la Fundació Promediterrània, amb el suport de diverses institucions i patrocinadors.
La Marca de Garantia Gamba de Palamós garanteix la màxima qualitat d’aquest producte. Els pescadors segueixen bones pràctiques en la pesca, tractament i distribució de la gamba, mesures que també respecten els peixaters i restauradors.