15.5 C
Pals
Dijous, 28 gener 2021

La Generalitat incrementa l’aportació del PUOSC i destinarà 8,4MEUR al Baix Empordà fins al 2024

L'Alt Empordà concentra més d'un terç de la inversió seguit del Baix Empordà, el Gironès i el Ripollès

El més llegit

Brot de COVID-19 a l’Ajuntament de Calonge: cinc positius a l’àrea de Cultura

L'Ajuntament ha assegurat que el brot està "del tot controlat" i l'atribueixen "especialment com a conseqüència de la tornada de les vacances de Nadal".

Monells, escenari d’una nova sèrie original de Netflix

Durant aquests darrers dies Monells ha estat escenari d'una nova producció original de Netflix. Es tracta del rodatge de 'Los herederos de la Tierra', la continuació de l'èxit 'La catedral del mar', que es va començar a gravar a Barcelona ja fa un parell de mesos. 

Calonge impulsa les obres al Castell de Calonge, el Cercle Calongí i l’avinguda de Catalunya

L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni impulsa tres projectes d'obres al municipi: les reformes al Castell de Calonge i al Cercle Calongí, i la urbanització de l'avinguda de Catalunya de Sant Antoni.

La Junta Electoral ordena retirar la pancarta de ‘Llibertat presos polítics’ de la façana de l’Ajuntament de Palamós

La Junta Electoral de Zona de la Bisbal d'Empordà ha ordenat retirar les pancartes, llaços, estelades i "altres símbols partidistes" de l'Ajuntament de Palamós.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

La Generalitat incrementa l’aportació del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) a la vegueria de Girona i hi destinarà 52,8 milions d’euros (MEUR) durant el període 2020-2024. Són 2 milions i mig més dels que recollia l’adjudicació provisional, que es va fer aquest estiu. Ara, la Comissió de Cooperació Local de Catalunya ja n’ha donat l’aval definitiu. Per als projectes d’aquest any mateix, d’aquí poc els ajuntaments ja podran disposar del 60% del cost dels treballs. Per comarques, aquella que rep més inversió del PUOSC és l’Alt Empordà. De fet, en concentra més d’un terç del total que es destina a la vegueria (18,16 MEUR). La segueixen el Baix Empordà, amb 8,4 MEUR; el Gironès, amb 6,57 MEUR, i el Ripollès, amb 6,21 MEUR.
La Comissió de Cooperació Local de Catalunya, presidida per la consellera Budó, ha aprovat aquest divendres la resolució definitiva del PUOSC per al període 2020-2024. En total, el pla quinquennal recull una aportació global de 250 MEUR arreu de Catalunya, que subvencionarà 2.131 projectes amb una inversió estimada de 644,8 MEUR.

Per als municipis gironins, l’aportació del PUOSC serà de 52.853.221 euros. Aquesta xifra incrementa en 2 milions i mig d’euros la que recollia l’adjudicació provisional per a la vegueria de Girona (que es va anunciar a l’estiu).

Per comarques, l’Alt Empordà rebrà 18,16 MEUR; el Baix Empordà, 8,4 MEUR; el Gironès, 6,57 MEUR; el Ripollès, 6,21 MEUR; la Selva, 5,58 MEUR; la Garrotxa, 5,15 MEUR i finalment, el Pla de l’Estany, 2,75 MEUR.

Impulsat des del Departament de la Presidència, el PUOSC permet que, vuit anys després, ajuntaments i consells comarcals recuperin una de les principals eines de cooperació econòmica amb la Generalitat. L’últim PUOSC que es va atorgar va ser el del període 2008-2012.

Suport a municipis petits

Atenent a l’estratègia del Departament per fer front a l’envelliment poblacional i a la pèrdua de població, dins el PUOSC s’ha fet una convocatòria específica destinada a municipis i nuclis de menys de 5.000 habitants. A la vegueria de Girona, aquesta línia del pla destinada a municipis petits suma una aportació de 20,07 MEUR.

D’aquests, novament, qui en rebrà més seran els pobles de l’Alt Empordà (7,36 MEUR). Els segueixen els municipis petits del Baix Empordà (3,08 MEUR) i del Gironès (2,47 MEUR).

Treballar “colze a colze”

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha destacat la importància del PUOSC com una eina “necessària, important i cabdal per als ajuntaments” i ja ha avançat que des del Govern es treballa “per poder incrementar aquesta partida en els propers exercicis”. Budó ha reiterat “la voluntat ferma” de trobar més recursos per al món local i, en aquest sentit, ha recordat que més enllà del pla també s’han activat línies per afrontar les despeses municipals derivades de la covid-19.

La consellera ha emfatitzat la importància de treballar “colze a colze amb el món local”. Perquè els consistoris són els qui estan “a primera línia de la ciutadania, especialment amb aquesta pandèmia”.

250 MEUR

A tot Catalunya, el PUOSC 2020-2024 està dotat amb 250 MEUR. D’aquests, 160 MEUR es destinen a la línia general i la dotació màxima és de 250.000 euros; i els 90 MEUR restants, a l’específica per a municipis petits. Aquí, la dotació màxima és de 120.000 euros.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Troben un home buscat per abusos sexuals en un control COVID a Platja d’Aro

La Policia Local de Castell-Platja d'Aro va detenir aquest diumenge passat un home buscat per abusos sexuals després d'identificar-lo en un control COVID de vehicles al municipi.

Altres notícies