13.6 C
Pals
Dimecres, 12 juny 2024
- Publicitat -

La Generalitat inverteix en la conservació del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter

El Departament de Territori i Sostenibilitat destinarà 58.000 euros per millorar la conservació d'aquest entorn natural

Pedro Ruiz Claveria
Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha adjudicat ajuts per a actuacions en diversos espais naturals protegits del territori català, entre els quals hi ha el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. En concret, s’hi inverteixen 58.397 euros.

La relació d’actuacions es desglossa en tres fases: es treballarà per retirar i eliminar de la zona l’espècie exòtica invasora nàiada asiàtica, ja que té una incidència negativa sobre tres espècies autòctones. D’altra banda, es potenciarà i millorarà l’accés al Montgrí, amb aparcaments, serveis i informació. Finalment, es preveu la instal·lació de tres plafons informatius amb tres continguts diferents amb l’objectiu que els usuaris respectin les mesures de protecció dels ecosistemes dunars litorals de la platja de Pals.

Sobre l’ajut, cal dir que estan cofinançats amb el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER). Del total de l’import, la Generalitat assumeix el 57%, mentre que, a través del FEADER, es fa front al 43% restant.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Mor Lluís Molinas, periodista i activista cultural de Palafrugell

Ha mort Lluís Molinas, figura clau de la cultura a Palafrugell i impulsor del teatre amateur. El funeral serà aquest dissabte a les 12 h a l'església de Palafrugell. Molinas va ser escriptor, periodista, editor i col·leccionista. La seva última aparició pública va ser a l'abril, a la Fundació Josep Pla, on va parlar sobre la preservació del llibre “El Peix Fregit”.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -