11.5 C
Pals
Dimarts, 29 abril 2025
- Publicitat -

La maresma de la Pletera en procés de colonització molt positiu

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

La maresma de la Pletera de l’Estartit es troba en procés de colonització dins dels millors pronòstics, segons els tècnics del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter i de l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí. Així doncs, avança al ritme que li toca amb la vegetació que li és pròpia, principalment salicòrnia, salsola, joncs i obione. El cicle biològic d’aquestes plantes es concentra sobretot a l’estiu, quan la maresma està seca.

Des del 2015 s’han recuperat 3 zones, i el nivell de revegetació és molt positiu especialment al sector sud, i no es descarta tornar-ne a fer en d’altres zones, com per exemple quan es retiri la línia elèctrica soterrada i es faci la xarxa d’itineraris.

Aquest projecte està subvencionat pel programa Life, l’instrument financer de la Comissió Europea per a la preservació del medi ambient a Europa. De fet, la UE ha definit els saliconars com un dels 198 Hàbitats d’Interès Comunitari (HIC), que es troben en regressió o amenaçats de desaparició. A Catalunya hi ha 94 HIC i a la Pletera n’hi ha 8 de representats.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

El país es queda a les fosques

Aquest 28 d’abril de 2025, tota la península Ibèrica ha patit una apagada elèctrica sense precedents, afectant milions de persones. Al Baix Empordà, municipis com Palamós, Platja d’Aro i Palafrugell han activat protocols d’emergència per garantir serveis bàsics. A Catalunya, a les 21:00 s'havien recuperat el 41% del subministrament a la tarda. La causa principal sembla haver estatla desconnexió de la xarxa elèctrica europea, generant un desequilibri crític.​

Altres notícies