7.2 C
Pals
Divendres, 3 desembre 2021
- Publicitat -

La policia local de Palamós denuncia la manca de personal i l’envelliment de la plantilla

En l’espera d’una resposta satisfactòria per part de l’Ajuntament, han deixat de fer hores extraordinàries

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

Fa temps que els sindicats policials denuncien la manca de persona i l’envelliment de la plantilla i fins ara no han rebut cap solució satisfactòria per part del govern. Així, per pressionar-lo, una de les mesures que han pres des de principi del 2021 ha estat de deixar de fer hores extraordinàries.

Els delegats de la Policia Local a la Junta de Personal han expressat les seves queixes en un document aprovat en assemblea a finals del 2020 i firmat per la quasi totalitat dels agents i caporals del cos. En el text hi recalquen que la falta de personal que pateix la Policia Local de Palamós és un problema endèmic. Hi recorden que aquest any diverses jubilacions no es cobriran i que només està prevista la creació d’una plaça de sergent per promoció interna. A més, especifiquen que alguns agents no poden fer tasques de seguretat ciutadana i que s’han hagut d’adaptar a altres activitats. Segons ells, aquesta situació afecta al dia a dia del servei que presten al carrer. Miquel Àngel Garcia, agent de la Policia Local de Palamós i membre de la Junta de Personal, així ho ha explicat a Ràdio Palamós.

Els sindicats policials insisteixen en l’envelliment de la plantilla ja que la mitjana d’edat se situa en 47 anys. A més, denuncien les condicions de treball precàries, la qual cosa els genera d’una banda sobrecàrrega de treball i d’una altra estrès, angoixa i dificultats per conciliar la vida professional amb la familiar.

La solució proposada per l’Ajuntament ha estat la contractació d’interins però Miquel Àngel Garcia la veu com un engany perquè no tenen una formació completa i no poden realitzar totes les tasques necessàries.

Per la seva banda, la regidora de Recursos Humans de l’Ajuntament de Palamós, Maria Puig, demana als delegats sindicals de la Policia Local que portin les seves reivindicacions a les meses de negociació laboral i no als mitjans de comunicació.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Sèries: The Crown – 3 desembre 2021

The Crown és una sèrie de televisió britànica i estatunidenca, creada i escrita per Peter Morgan i produïda per...
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -