La professora de Palerm

El més llegit

Fan un menú especial pels 100 anys de les casetes de S’Agaró

El restaurant La Taverna del Mar inclourà un plat de mar i muntanya als menús de desembre

La Bisbal es vol agermanar amb Altsasu

El cas d'Altsasu és un cas judicial obert de vuit joves de la localitat navarresa per la seva implicació en una baralla amb agends de la Guàrdia Civil fora de servei el 2016 en un bar d'aquell municipi

La pel·lícula “The Irishman” s’estrena a Palamós abans que a Netflix

A més a més, els cinemes Arinco també acullen del 19 al 23 de novembre el Filmmaker International Film Festival

Gairebé un mes de vaga a Suntransfers de Torroella de Montgrí

Els treballadors porten 29 dies de vaga després de l'acomiadament de tres empleats, volen que els reincorporin després d'assegurar que són acomiadaments "nuls" i per "repressió sindical"

JxCAT Torroella denuncia el sobrecost de la zona blava al pagar amb l’app

El grup de Junts per Catalunya denuncia aquest sobrecost de 19 cèntims si es paga mitjançant l'aplicació mòbil tot i que no estigui estipulat a les ordenances fiscals
Pere Carreras
Pere Carreras
Pere Carreras és periodista begurenc

La setmana passada em va escandalitzar la notícia que publicava el diari italià la Repubblica, en el qual una professora siciliana de secundària va ser castigada (no té altre nom) amb suspensió de quinze dies amb la meitat del sou perquè no va estar prou atenta a un treball de classe d’uns alumnes adolescents. Se li recriminava no haver controlat prou que els alumnes havien publicat, en un treball, el paral.lelisme entre les Lleis Racials de la Itàlia del 1938, és a dir el feixisme, amb el decret de Seguretat del 2018.
Coses d’internet, el treball va arribar a la xarxa, i a algú li va faltar temps per advertir sorollosament via twitter a l’administració. El poder polític, que es va sentir ofès per la crítica adolescent, es va moure com un llamp. L’administració aquest cop va ser àgil i ben ràpidament una inspecció d’educació, diu el diari, va presentar-se al centre, fins i tot amb la policia.
Estudiants adolescents que reflexionen, heus aquí el perill. Al marge de si era o no encertat el comentari dels alumnes, o si això acaba penjat al laberint d’internet, aquí el Poder va topar amb el despertar de l’esperit crític dels joves estudiants, va intentar controlar la professionalitat dels mestres i educadors, i va marcar paquet davant l’escola i instituts. Tot dient, sóc aquí.
La professora afectada per aquesta sanció i càstig, a qui li quedava poc per jubilar-se, explicava al diari que se sentia espantada. I es mostrava molt ferida, després d’una intensa vida professional aportant el que millor sap fer un professor, que és transmetre coneixement i fomentar l’esperit crític entre els joves.
Inspirava tendresa.
Sortosament des del minut zero la reacció al país de bona part dels educadors i pares ha estat la defensa d’aquesta professora, i s’ha apel.lat fins i tot al president de la República perquè molts han sentit vergonya d’aquest episodi. Pocs dies més tard, en una celebració d’orgull del professorat, mestres, educadors i centres han dedicat temps de classe a promoure, en veu alta, la lectura de diferents articles de la Constitució iItaliana, des del 21 al 33, on es parla de diferents drets i llibertats, com la de pensament, entre altres. Han aprofitat el temps de classe per fer l’exercici de raonar, reflexionar, a nivell massiu, sobre la constitució i els límits del propi poder.
Ves per on, allò que el poder ofès volia que fos un episodi de càstig en silenci, focalitzat i en un institut concret, s’ha convertit en un acte massiu de protesta pacífica, un autèntic exercici nacional de reflexió per fomentar l’esperit crític, i ha estat un autèntic generador de debat sa i democràtic. Sense límits, aquest cop.

Últimes notícies

A les Portes de Troia – 17 novembre 2019

Arriba una nova edició del programa d'història de Ràdio Capital.

Santa Cristina congela IBI, escombraries i vehicles, però modifica exempcions i descomptes als no empadronats

Les ordenances fiscals del 2020 es van aprovar amb els vots d'ERC, JxCat, Guanyarem i PSC, mentre que Cs va votar en contra

Ona Jove – 17 novembre 2019

Ja pots tornar a recuperar el programa més jove i random de Ràdio Capital.

Premien Pals per la gestió del reciclatge del vidre

Ecovidrio els ha distingit amb la Bandera Verda per haver aconseguit augmentar en un 40% el reciclatge de vidre en relació a l'estiu de l'any anterior

Factoria Musical – 17 novembre 2019

Dues hores per posar-te al dia de la música!

Més notícies