27.2 C
Pals
Dilluns, 15 juliol 2024
- Publicitat -

La Rambla Antoni Vidal de Sant Feliu ja s’anomena oficialment «La Rambla».

Guíxols des del carrer valora molt positivament que el nom d’Antoni Vidal ja no estigui vinculat a l’emblemàtica via

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Un dels espais més emblemàtics de Sant Feliu de Guíxols ha canviat de nom oficialment. La que fins ara s’anomenava Rambla d’Antoni Vidal, ara és «La Rambla». El canvi ha vingut després que el maig de l’any passat, el grup municipal Guíxols des del Carrer presentés una moció per a treure el nom d’Antoni Vidal de l’espai.

Antoni Vidal va ser un important comerciant, nascut el 1806 a la ciutat, i que va deixar un important llegat econòmic a Sant Feliu. Però Guíxols des del Carrer va presentar un informe on denunciava que Vidal també comerciava amb esclaus. Segons el llibre «Traficant ànimes» de Gustau Nerín, la flota de Vidal Frères, la seva companyia, es va lucrar transportant esclaus des de l’Àfrica fins a Cuba

Jordi Lloveras, regidor del partit a l’Ajuntament de Sant Feliu, destaca que el pitjor de tot és que Vidal va traficar amb esclaus un cop el tràfic internacional ja estava prohibit, cosa que va fer pujar els preus.

Degut a aquests fets, que es van conèixer el 2015, Guíxols des del carrer va considerar necessari retirar el nom d’un esclavista negrer de la Rambla. «Amb els valora humans mínimament a la mà, aquesta persona no es mereixia continuar amb el seu reconeixement públic» declarava Lloveras, després de mostrar la seva satisfacció amb el canvi de nom i amb l’aportació del seu partit.

Les plaques es van canviar la setmana passada, juntament amb altres llocs que també han canviat de nom, com la «Plaça de la Llibertat», un parc a tocar de l’escola Baldiri Reixach. El canvi que s’havia proposat des de la CUP, era «Parc de la Llibertat», però des del partit el donen per bo igualment.

Aquest canvi de nom de la Rambla també ha anat acompanyat de polèmica. Els CDR de Sant Feliu havien demanat que el canvi fos per «La Rambla 1 d’Octubre», però finalment és la Plaça del Mercat la que s’anomena en homenatge al referèndum. Aquest canvi no va convèncer a ningú, ja que no s’ha canviat el nom de la plaça, sinó que se li ha afegit, anomenant-se «Plaça del Mercat – 1d’Octubre». Els CDR al·leguen que el nom és massa llarg i que la gent continuarà anomenant-la Plaça del Mercat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Curiositats musicals: ‘Pumped up kicks’, ‘Can’t feel my face’, ‘Like a virgin’

La Martina Escolar ens porta com cada setmana curiositats d'algunes cançons.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -