18.8 C
Pals
Diumenge, 19 maig 2024
- Publicitat -

La reforma del carrer Ample de la Bisbal genera inquietud i dubtes entre veïns i comerciants

Les incerteses sobre com repercutirà els cost de les obres en veïns i comerciants, els dubtes de que aquestes estiguin acabades abans del 31 de desembre d'enguany i si esdevindrà només zona de vianants provoquen neguit davant la convocatòria de demà a l'ajuntament

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’equip de govern de l’ajuntament de la Bisbal ha citat per demà a les 8 del vespre als comerciants del casc antic per informar-los del calendari de les obres que molt aviat tindran lloc al barri. Una hora abans han estat convocats tots els grups polítics que formen part del Consistori per avançar-los la informació.

El carrer Ample és una de les artèries comercials més importants de la Bisbal, i alguns dels comerciants afectats amb els que hem pogut parlar es mostren molt preocupats per les repercussions que les obres tindran en els seus negocis mentre durin els treballs. Es queixen de manca de informació sobre la durada dels treballs, els cost que tindran pels afectats, i de la indefinició de que al seu parer ha fet gala l’equip de govern municipal, sobretot en qüestions bàsiques, com són l‘estacionament de vehicles mentre durin les obres, si un cop acabades esdevindrà només zona de vianants, i com quedarà el mercat setmanal dels divendres, activitat aquesta que genera un percentatge molt important dels seus ingressos.

La pròrroga del pla de barris fins al 31 de desembre del 2019 va permetre a l’equip de govern de la Bisbal incloure-hi la reforma del carrer Ample, una actuació urbanística que, juntament amb la reforma de l’antic ajuntament, era una prioritat per a l’alcalde Lluís Sais, que la volia deixar lligada abans no acabés el seu darrer mandat.

La reforma del carrer Ample va començat el seu camí amb la licitació de la redacció del projecte executiu, direcció d’obra, seguiment i liquidació econòmica de l’obra, que afectava a l’ordenació dels carrers Ample, Antic, Valls d’en Colomer i Trinitat Aldrich. La reforma d’aquest sector del nucli antic de la Bisbal ha de estar acabada abans del 31 de desembre d’enguany per tal de no perdre la subvenció que serà del 50% del cost de l’obra. El 20% restant anirà per compte dels veïns del sector en concepte de contribucions especials i la resta la pagarà l’ajuntament.

Expectació doncs davant el contingut de la informació que l’equip de govern municipal de la Bisbal lliurarà demà als veïns i comerciants afectats per la reforma del casc antic de la Bisbal.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Lluís Puig: “Abans de l’estiu del 2026 Palamós tindrà un passeig del Mar modern i actualitzat”

Aquest proper dijous 23 de maig, l'Ajuntament de Palamós explicarà tots els detalls del nou projecte del Passeig del Mar. Ho farà en unes jornades informatives obertes a tota la ciutadania a la sala municipal polivalent de les galeries Carme. Al Supermatí de Ràdio Capital hem parlat amb l'alcalde del municipi, Lluís Puig, per conèixer-ne ja alguns detalls
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -