24.1 C
Pals
Dijous, 1 octubre 2020

La semàntica de turisme

El més llegit

Jutgen un monitor d’un casal d’estiu acusar d’abusar sexualment d’una adolescent en una cala de Calonge

L'Audiència de Girona ha jutjat un monitor d'un casal d'estiu acusat d'abusar sexualment d'una adolescent de 12 anys en una cala de Sant Antoni de Calonge.

Des d’avui, restriccions per accedir amb vehicle al nucli antic de la Bisbal d’Empordà

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà va aprovar ahir al Ple la nova ordenança de circulació que limita l’accés de vehicles al nucli antic de la Bisbal.

Miquel Bell Lloch: “Deixaré de ser Alcalde per l’ego de Norbert Botella”

Bell Lloch també ha denunciat pressumptes irregularitats en algunes licitacions d'alcaldia durant els mandats de Jordi Soler

Palafrugell crea l’avinguda de l’1 d’Octubre i la plaça del Voluntariat

L'actual avinguda de l'Energia ser dirà avinguda de l'1 d'Octubre. No hi viuen veïns
- Publicitat -

Les darreres setmanes he assistit per enèsima vegada a fòrums sobre “turisme” si fem cas als enunciats de les convocatòries.

Després de tants anys al sector no em deixa de sorprendre que fins i tot en aquests àmbits especialitzats la semàntica de la paraula turisme a sigui tan extremadament pobre.

Dol veure com convocants, conferenciants i mitjans de comunicació anomenen turisme a tot, sense fer cap mena de diferència entre turisme i excursionisme, entre turisme i construcció de segones residencies, entre turisme i destrucció del paisatge o del territori.

Segurament el problema no rau en la semàntica de la paraula sinó en la perversa voluntat de voler fer creure que la culpa de tot el que no ens agrada  és dels que venen de fora.

Sap greu que no es distingeixi entre aquelles famílies hoteleres que han preservat les millors penínsules de la Costa Brava a S’Agaró, Calella o Roses i els constructors que després de comprar terrenys a gent del rodal han construït, venut i tornat al seu lloc de residencia.

Sorprèn que quan parlem de turismofòbia cap mitjà hagi palesat el fet que cap de les situacions s’ha produït a les portes d’un hotel sinó carrers i places on hi ha pisos d’us turístic, sense cap mena de control la majoria dels quals ni tant sols paguen impostos.

Llàstima que Alcover Moll no visqués el boom turístic de Mallorca. Segur que ens hauria deixat un nom per a cada cosa.

- Publicitat -
[rt_reading_time label="Temps de lectura:" postfix="minuts" postfix_singular="minut"]
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Fotografien per primera vegada una espècie de mol·lusc gasteròpode a Sant Feliu de Guíxols

El biòleg Xavier Salvador Costa ha fotografiat per primera vegada un exemplar viu de l'espècie 'Williamia gussoni', a la platja de Sant Pol, a Sant Feliu de Guíxols.

Brot de coronavirus a l’hospital de Palamós, que afecta onze pacients a cirurgia

L'hospital ja ha aplicat el protocol corresponent i ha fet PCR a tots els pacients ingressats en aquesta planta –la tercera- i també a l'equip mèdic i la resta de professionals que hi treballen

Jordi Soler ja és alcalde de Calonge i Sant Antoni després de l’èxit de la moció de censura

Jordi Soler torna a l'alcaldia de Calonge i Sant Antoni després de l'èxit de la moció de censura que ha impulsat per fer fora Miquel Bell-lloch

Els menús escolars de la Regió Sanitària de Girona compleixen amb les recomanacions de l’Agència de Salut Pública entre un 66% i un 94%...

Durant l'inici del curs 2019-2020, des de l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) es van revisar, a la Regió Sanitària de Girona i...

Els Comuns demanen la compareixença al Parlament de la plataforma palamosina Salvem la Pineda d’en Gori

El diputat de Catalunya En Comú Podem (CatECP), David Cid, ha proposat la compareixença de la plataforma Salvem la Pineda d'en Gori a Palamós,...

Altres notícies