15.1 C
Pals
Dissabte, 4 febrer 2023
- Publicitat -

Santa Cristina prepara la desena Trail Ardenya

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Trail Ardenya de Santa Cristina d’Aro, que organitza l’Associació Esportiva Matxacuca, es farà aquest dissabte i comptarà amb quatre distàncies diferents, a part d’una dedicada als més joves, que és la gran novetat d’aquest any. Així hi haurà les proves Trail Ardenya M, de 50 quilòmetres; la Trail S, de 30 quilòmetres; la Trail XS, de 15 quilòmetres, i la marxa a peu, de 10 quilòmetres. I tres proves més, de 400, 800 i 1.600 metres, dins de la Trail Ardenya Kids, per als joves nats entre els anys 2006 i 2013.

El punt de trobada i arribada de la Trail Ardenya serà l’esplanada del pavelló municipal d’Esports del municipi. Les sortides, però, es faran des del carrer Teulera, a l’alçada de la plaça mossèn Baldiri Reixac. Les tres Trail tindran dues categories absolutes: masculina i femenina, si bé la sortida serà conjunta. La marxa a peu, d’altra banda, no serà cronometrada, ja que no serà competitiva.

La primera prova en sortir serà la Trail Ardenya M, a les 8 del matí. Mitja hora més tard, la Trail S. A les 9 del matí, la Trail XS i finalment, a les 9,30 hores, la marxa a peu. Un quart d’hora abans de cada sortida hi haurà una reunió informativa. Al llarg del matí es poden recollir els pitralls, encara que es podran fer el dia abans, de 18 a 20 hores, al pavelló A més, s’aprofitarà aquest moment per fer un briefing informatiu, una conferència i una xerrada. El preu de la inscripció a la prova, que abans era anomenada Marató de Muntanya l’Ardenya, és de 5 euros.

La prova reina, la Trail Ardenya, presenta un itinerari pel massís de l’Ardenya amb un desnivell acumulat de +2.488 metres, i va des del nivell del mar fins als 417 metres d’alçada. Compta amb 9 controls de pas i el temps màxim és de 10 hores. La Trail M presenta un desnivell de +1.503 metres, amb alçades que van des dels 27 als 417 sobre el nivell del mar. Compta amb 5 controls de pas i el seu temps màxim és de 6 hores. I la Trail XS té un desnivell acumulat de +496 metres, amb alçades sobre el nivell del mar que van dels 27 als 305. Compta amb 3 punts de control i el seu temps màxim és de 4 hores.

Trail Ardenya Kids

A més, amb la implicació del Club Atlètic Santa Cristina, es farà la Trail Ardenya Kids, que és una de les grans novetats d’aquesta edició. La Trail Ardenya Kids, adreçada a infants nats entre els anys 2013 i 2006, tindrà lloc a la pineda situada a la part del darrera del Pavelló Municipal d’Esports a partir de les 10 del matí. Els joves atletes faran tres distàncies, segons l’edat. Així, els nats entre els anys 2013 i 2012 seran els primers en sortir, fent un recorregut de 400 metres. Un quart d’hora més tard, sortiran els dels anys 2009, 2010 i 2011, havent de fer 800 metres. I, finalment, els nats entre els anys 2006 i 2008, que hauran de fer un recorregut de 1.600 metres. Tots els participants, que hauran de portar l’autorització per a menors signada i pagar la inscripció de 3 euros, tindran bossa del corredor, medalla i esmorzar. A més, podran saltar als inflables que hi haurà a l’equipament municipal.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -