28.3 C
Pals
Dijous, 11 agost 2022
- Publicitat -

L’ACA invertirà 17 milions d’euros en tot l’eix del Fluvià i del Ter

S'han reunit amb els alcaldes i alcaldesses del Baix Empordà per tractar les conseqüències del temporal, i de fet, ja ha començat els treballs per reparar la mota del Ter a Torroella de Montgrí

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Agència Catalana invertirà 17 milions d’euros en tot l’eix del Fluvià i del Ter, ja que assumirà el cost d’alguns dels trams afectats pel temporal gloria, segons han explicat en una reunió amb els diversos alcaldes i alcaldesses del Baix Empordà per tractar la postemergència del temporal. Després de fer l’inventari dels danys i de detallar les actuacions que cal fer a la comarca, han explicat que principalment es restauraran les lleres dels rius i es retirarà tot el material vegetal acumulat dels cursos fluvials en diversos municipis, com Torroella de Montgrí, Verges o La Tallada.

El cap de demarcació de l’ACA de Girona, Àlex Rocas, ha dit que les actuacions s’han de fer de manera “urgent i ràpida”, perquè d’aquí un mes aproximadament hi ha l’època de pluges i “s’han de prevenir el risc d’inundacions.” També ha assegurat que “es preveu treballar per redistribuir els sediments del riu Daró i per a realitzar un pla de manteniment de motes”. De fet, l’ACA ja ha començat a reparar la mota del Ter a Torroella de Montgrí.

Reparació de la mota del Ter a Torroella de Montgrí

Aquest matí han començat els treballs sobre el terreny per reparar la mota de Ter, que es va trencar en el punt de desguàs del rec del Molí, entre la resclosa i el pas de Gualta. En aquest punt s’hi va obrir un esvoranc de grans dimensions que va ocasionar, també, el trencament de la canonada d’aigua que porta l’aigua dels pous de Canet cap a la planta potabilitzadora. També va deixar en una situació de molta fragilitat la canalització del gas. A part d’aquest esvoranc, s’actuarà en d’altres punts on la mota ha quedat descalçada, principalment, entre aquest esvoranc i el pont del Ter.

Joan Manel Loureiro, president del Consell Comarcal del Baix Empordà, ha mostrat la preocupació per rebre subvencions i ha dit que ja estan fent peticions.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -