23.8 C
Pals
Dimecres, 4 octubre 2023
- Publicitat -

L’Ajuntament de Begur retira la llicència per a l’explotació del xiringuito de la cala Illa Roja

El consistori Begurenc afirma que amb aquesta mesura es busca garantir que tots els serveis que es prestin a la Illa Roja i la resta de cales i platges del municipi es facin amb el màxim rigor, respecte i responsabilitat

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Informació en desenvolupament

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Begur va acordar el passat 12 d’abril resoldre l’autorització d’explotació de la guingueta situada a la cala d’Illa Roja com a conseqüència de l’incompliment del contracte per part de l’empresa concessionària del mateix, Red Rock 2021 SL.
Eugeni Pibernat, regidor de Platges, defensa que “la nostra màxima prioritat és garantir que a tot el nostre municipi, i concretament a les platges i cales, tots els serveis que es prestin als veïns i veïnes i visitants es facin amb el màxim rigor, respecte i responsabilitat. Aquesta mesura, per tant, persegueix únicament preservar la qualitat d’aquests serveis i vetllar pel compliment escrupolós de totes les obligacions”.

Maite Selva, alcaldessa de Begur, afegeix que “la cala d’Illa Roja és un espai emblemàtic del nostre municipi. Com a tal mereix que totes les persones que hi accedeixin i en gaudeixin al llarg de tot l’any, especialment durant la temporada d’estiu, s’hi trobin uns serveis adequats, òptims i de primer nivell i que, a més, no generin controvèrsia ni malestar entre els usuaris. Tal com hem fet al llarg dels darrers anys, seguirem amatents i treballant per a consolidar a casa nostra un model turístic de referència que satisfaci les necessitats dels nostres vilatans, així com de les persones que ens visiten”.

Un xiringuito amb polèmiques des del primer dia

La cala d’Illa Roja és una de les platges nudistes més importants del Baix Empordà i de la Costa Brava. Després de molts anys sense cap guingueta a la cala, l’any passat es va licitar una concessió per vuit anys a l’empresa Red Rock Begur, per tal que explotés un xiringuito a la cala nudista. Des del primer moment aquesta deicisió va despertar diverses polèmiques.

A mitjans de juny començaven a aparèixer les primeres queixes pel volum de la música del xiringuito i en aquell moment l’Ajuntament ja demanar a l’empresa que abaixés el volum de la música al que deia la licitació. Però a mesura que passaven les setmanes la protesta va sorgir de les entitats que defensen el nudisme i la seva pràctica a la cala. Primer perquè no podien anar al xiringuito sense roba i després perquè la guingueta atreia cada vegada a més persones no nudistes que no només “ocupaven l’espai dedicat al nudisme” sinó que l’allau de fotografies publicades a les xarxes, per part de visitants al xiringuito, exposava a persones nudistes que eren a la platja. Tot plegat va derivar en una convocatòria de concentració per reivindicar el nudisme a la cala i per exigir a l’Ajuntament que la senyalitzés com a platja nudista, a l’hora que garantís els drets i la privacitat per als usuaris de la cala.

Aquesta situació va portar a una usuària a repintar les roques de la cala amb les paraules “Platja nudista”, fet que li va comportar una sanció de més de 1400€ i encara en el terreny de les polèmiques, fa pocs dies el perfil de twitter “Salvem el nudisme a l’Illa Roja” feia sortir a la llum unes ofensives converses entre una usuària i el responsable de les xarxes de l’empresa Red Rock Begur, titular de la concessió.

 

Aquest cúmul de situacions van portar a les entitats que defensen el nudisme a protestar enèrgicament a les xarxes contra la instal·lació i contra la que entenien, era una mala gestió per part de l’Ajuntament, que ara ha resolt la concessió.

Reconeixement de la Platja nudista

Fonts de l’Ajuntament de Begur han informat a Ràdio Capital que properament es reuniran amb la Federació nudista naturista de Catalunya i amb l’associació salvem Illa Roja, “per tal d’escoltar les seves reivindicacions i treballar en una proposta de senyalització de la platja que inclogui una discriminació positiva del nudisme.”

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Un total de 12 àpats conformen l’onzena edició dels ‘Sopars Maridats’

Els restaurants del col·lectiu La Cuina de l’Empordanet oferiran sopars maridats amb vins dels cellers de la DO Empordà cada divendres del 6 d’octubre al 17 de novembre.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -