14.8 C
Pals
Diumenge, 25 setembre 2022
- Publicitat -

L’ajuntament de la Bisbal aprova una moció per demanar la llibertat dels joves d’Altsasu

La moció va ser aprovada en el ple de dimarts amb els vots favorables d'ERC, CUP, ICV-EUiA i Compromís per la Bisbal, mentre que PSC-Independents de la Bisbal i CiU es van abstenir.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Després d’una controvertida instrucció realitzada per la jutgessa Carmen Lamela aquests vuit joves veïns de la localitat navarresa d’Altsasu van ser condemnats per l’Audiència nacional espanyola a penes que oscil·len entre els 13 i els 2 anys de presó per una batussa amb dos guàrdies civils i les seves parelles ocorreguda en un bar de la localitat la matinada del 15 d’octubre del 2016. Tot i no ser comdemnats finalment per terrorisme com pretenia la Fiscalia les penes són durísimes i son moltes les veus que opinen que el judici no va comptar amb suficients garanties pels encausats, tant a causa de la no presa en consideració d’algunes de les proves presentades per la defensa, com pel fet que la jutgessa Concepción Espejel, que és qui va redactar la sentència estigui casada amb un coronel de la Guàrdia Civil i hagi sigut condecorada amb la màxima distinció del cos, la Orden del Mérito de la Guardia Civil.

La moció va ser presentada al ple de dimarts passat per l’equip de govern de la Bisbal (ERC, CUP, ICV-EUiA) i va comptar amb el suport del grup de Compromís per la Bisbal. PSC-Independents de la Bisbal i CiU es van abstenir, pel que fa al primer grup al·legant que la condemna encara no es ferma i també perquè el text de la resolució aprovada conté una desqualificació global a tot el sistema judicial espanyol  no compartida pels dos grups. Discrepen igualment de la part de la moció aprovada que diu que “Fets com aquests evidencien que la justícia a l’estat espanyol dista molt de ser la pròpia d’un estat democràtic homologable a la dels països més avançats del seu entorn i l’apropa a la d’estats autoritaris”.

Xavier Dilmé, en nom de CiU va compartir el punt 2 de la moció sobre el sistema judicial espanyol però la no fermesa de la sentència i alguns aspectes del redactat el van inclinar cap a l’abstenció.

La resolució aprovada per dotze vots favorables i quatre abstencions també contempla la “defensa dels valors republicans com a garants d’una societat on l’arbitrarietat policial i judicial no hi pot tenir cabuda”, i fa esment de la situació que s’està vivint a Catalunya, “on la mateixa justícia del règim manté a presos polítics com a hostatges i ha forçat a l’exili a altres representats escollits pel poble”. Finalment la moció parla de “l’onada repressiva del règim i els seus tribunals, que només busca governar sobre la por i la venjança”

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -