14.9 C
Pals
Dilluns, 18 octubre 2021
- Publicitat -

Els ciutadans de Santa Cristina podran participar a la revisió del POUM

Properament, els cristinencs rebran una carta amb les eines per participar, on destaca la convocatòria d'assemblees informatives a la segona quinzena de setembre

Pedro Ruiz Claveriahttps://contrastirigor.wordpress.com
Sóc de Calonge. Redactor a Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

El Ple Municipal de Santa Cristina d’Aro va aprovar ahir en un ple extraordinari l’avanç de la revisió del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, que permetrà la participació de la ciutadania del municipi en aquesta nova formulació del POUM. L’equip de Govern considera, des de fa temps, que cal una revisió del pla general del mateix i, en el marc d'”apropar decisions vinculants a la ciutadania”, volen que “els cristinencs i cristinenques s’impliquin en la formulació urbanística prèvia a l’aprovació inicial del POUM”. Aquest document que proposa la participació dels habitants va ser aprovat per nou vots a favor i tres abstencions, que corresponen als grups municipals del Partit Popular i Convergència i Unió.

L’Executiu ha traçat les seves pròpies línies amb un objectiu: fomentar “un model de creixement compacte, amb la conservació de l’actual limitació de sòl urbà i incentivar el desenvolupament de sectors turístics, així com evitar que s’inundi amb facilitat el Ridaura”. Els ciutadans podran presentar esmenes a les propostes del Govern a partir de la segona quinzena de setembre. Inicialment, rebran una carta amb l’explicació dels motius d’aquesta revisió, s’explicaran les eines de participació que tindran al seu abast i es convocaran diverses assemblees informatives, “on podran fer suggeriments”. Paral·lelament, es crearà una comissió informativa, que conformaran els diversos grups municipals, per tal de “treballar conjuntament” i aconseguir “un ampli consens“. Una vegada s’hagin fet tots aquests passos, es portaria al Ple l’acord assolit per aprovar-lo inicialment.

Preguntada pels motius que els condueixen a fer una revisió del Pla General del 2008, Sònia Pujol, regidora d’Ensenyament i Participació Ciutadana, ha destacat que “es vol evitar la creació de nous nuclis residencials o industrials” i que “cal corregir algunes previsions que fa”. El Pla General del 2008 sosté que la població de Santa Cristina arribaria a tenir 11.000 habitants el 2026 i, segons Pujol, la previsió actual és que “s’arribi als 6.000“.

Pel que fa a la participació, Pujol s’ha referit a “la importància de la implicació ciutadana”:

Altres opcions que es podrien incloure

L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro també estudiarà com es podrien estructurar els aparcaments a la revisió del POUM, així com vol “potenciar” les zones verdes, millorar els equipaments esportius, protegir aqüífers o regular la situació urbanística de Romanyà de la Selva i Barri Salom, entre d’altres.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Les residències de gent gran de Torroella de Montgrí reben el material finançat amb la Gala Pro Baix Ter

Representants de les residències, de l'Ajuntament i de Giropoma davant de l'Espai Ter amb part del material adquirit amb els diners recaptats per la Gala Pro Baix Ter.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -