10.8 C
Pals
Diumenge, 23 gener 2022
- Publicitat -

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols rep una doble condemna

Més de 15 treballadors contractats amb subvencions del SOC, van veure com l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols els compensava les vacances amb les hores no treballades durant l’estat d’alarma.

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
spot_img

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, segons el Diari de Girona, va compensar les vacances a més d’una quinzena de treballadors amb les hores no treballades durant l’estat d’alarma. Ho ha denunciat el sindicat CSIF, que va assessorar dos dels treballadors en una demanda contra l’Ajuntament, que el jutjat ha estimat de forma parcial.

El sindicat explica que el juny de 2020, un decret de l’Alcaldia va disposar “prioritzar el gaudiment dels dies de vacances i assumptes en comptes de la recuperació d’hores dels treballadors contractats mitjançant Decret 2019A]07005214 del 27.12.2020 durant el temps que no han estat prestant serveis efectius degut a l’estat d’alarma”.

El jutge apunta que “una cosa és que el temps no treballat s’hagi de recuperar i una altra molt diferent és que es convalidi com a temps de treball efectiu”. Reconeix que els treballadors van tenir el benefici, durant l’estat d’alarma, de percebre una retribució sense haver de prestar serveis ni l’obligació de recuperar-ho. Tot i això assegura que “el temps transcorregut sense prestar serveis equival a un permís retribuït i, si aquest no s’ha pactat expressament, no genera dret a vacances”.

El sindicat denuncia que “aquesta diferència de tracte, demostra el tracte discriminatori i sectari de l’alcalde. El treball realitzat per aquests treballadors, ha estat el mateix que la resta de companys que si estan en plantilla”, fent referència a que aquests treballadors estan contractats amb subvencions del SOC i no com a personal funcionari.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Un cotxe queda calcinat a la carretera entre Pals i Regencós

De resultes del sinistre la carretera ha quedat tallada en els dos sentits de la marxa generant una important retenció.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -