18.8 C
Pals
Diumenge, 19 maig 2024
- Publicitat -

L’Ajuntament de Sant Feliu inicia els estudis l’estructura de l’edifici de Can Rius

L'estudi el farà una empresa especialitzada que analitzarà l'estat i la solidesa de l'estructura d'aquest edifici

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols inicia aquesta setmana els estudis sobre l’estructura de l’edifici dels banys de Can Rius, més conegut com a seu de la discoteca Palm Beach que va tancar l’any 2006. L’estudi el farà una empresa especialitzada que analitzarà l’estat i la solidesa de l’estructura d’aquest edifici. Està previst que aquests estudis s’allarguin unes 3 o 4 setmanes.

En l’acabar l’anàlisi d’aquesta estructura es vol impulsar un Pla Director per veure les obres que fan falta executar a l’edifici perquè es pugui utilitzar. A més, el consistori ganxó està conversant amb Costes de l’Estat i la Generalitat per saber si els en podrien cedir el control per reformar i veure si es podrien fer obres de restauració perquè l’espai quedés obert a la ciutadania.

L’alcalde del municipi, Carles Motas, admet que des del consistori “volen poder tornar a fer servir aquest edifici”. A més, ha volgut destacar la importància que té aquest edifici per la ciutadania, “tothom hi té records”, i creu que no s’ha de permetre “més degradació” en un edifici tan emblemàtic.

Un edifici emblemàtic

Cal recordar que les converses amb Costes van iniciar-se abans del 2018, que va ser el moment en el qual va vèncer la concessió a l’empresa Touring. Aquesta setmana, el consistori i Costes es tornaran a reunir per parlar de Can Rius. I tot i que encara no hi ha una definició clara dels usos que es volen aplicar en aquest edifici, el govern municipal vol reconvertir-lo en un espai per la ciutadania.

Cal recordar que després del tancament de la discoteca del Palm Beach, el consistori va declarar l’edifici com a Bé Cultural d’Interès Local per evitar que l’enderroquessin l’any 2009.

[REPORTATGE] De Palm Beach a Xquè: mil i una nits de festa al Baix Empordà

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Presentada la 62a edició del Carroussel Costa Brava de Palafrugell

Les colles de carrossaires, comparses i grups d’animació van presentar el gran Carroussel de la Costa Brava en un...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -