22.6 C
Pals
Dissabte, 28 maig 2022
- Publicitat -

L’arxiu del Consell Comarcal del Baix Empordà guardarà plaques de vidre de Raurich i Pericot

De la mateixa manera, els arxius de Begur i Torroella de Montgrí guardaran una còpia digitalitzada del material per petició expressa de les famílies.

[rt_reading_time label="Temps de lectura:" postfix="minuts" postfix_singular="minut"]
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Les famílies de Salvador Raurich i Lluís Pericot, segons el Diari de Girona, han signat la donació de dos conjunts de plaques de vidre al Consell Comarcal del Baix Empordà. Des del 3 de febrer estan a l’arxiu comarcal. De la mateixa manera, els arxius de Begur i Torroella de Montgrí guardaran una còpia digitalitzada del material per petició expressa de les famílies.

El fons de Raurich té 45 plaques d’entre els anys 1906 i 1910; són imatges de Begur, Barcelona i retrats familiars. D’altra banda, el fons de Pericot té 1.014 plaques que daten entre 1922 i 1965; són principalment imatges familiars a Begur i l’Estartit, de paisatges on van viatjar com ara Mallorca, Montsant o Andorra, i alguna de les excavacions al castell de Begur.

El següent pas és instal·lar les plaques en material de conservació, digitalitzar-les i descriure-les, per així poder posar les imatges al servei dels investigadors i de la ciutadania.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -