20.8 C
Pals
Dilluns, 29 maig 2023
- Publicitat -

Les confraries de pescadors de la Costa Brava es mobilitzen contra el pla pesquer de la Unió Europea

La concentració es va celebrar al port de Roses per tal de cridar l'atenció sobre els efectes socials i econòmics que podria tenir la implementació de les mesures previstes

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Ahir, les confraries de pescadors de les comarques gironines, incloent-hi la de Palamós, es van unir a una protesta convocada pel sector pesquer català i els sindicats europeus contra el Pla d’Acció de la Unió Europea per a la ‘Protecció i restauració d’ecosistemes marins per a una pesca sostenible i resilient’, tal com ha informat Ràdio Palamós. La concentració es va celebrar al port de Roses per tal de cridar l’atenció sobre els efectes socials i econòmics que podria tenir la implementació de les mesures previstes en el nou pla de gestió.

Els pescadors de la zona argumenten que una d’aquestes mesures és l’eliminació gradual de la pesca d’arrossegament, la qual cosa tindria conseqüències greus en termes de pèrdua de llocs de treball, de productes locals i fins i tot, segons afirmen, de la desaparició de les confraries de pescadors.

Durant el dia d’ahir, es van dur a terme accions de protesta en diferents ports de la costa catalana. A Roses, desenes de pescadors i altres persones vinculades a l’activitat pesquera van participar en una concentració on es va llegir un manifest. Les embarcacions de la confraria van fer sonar les seves sirenes com a acte simbòlic per atraure l’atenció. El govern de la Generalitat també s’ha posicionat al costat dels pescadors.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Bona resposta a la donació de sang al CAP de Palamós

La recollida de sang que es va dur a terme dissabte passat al Centre d'Atenció Primària de Palamós va...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -