2.4 C
Pals
Diumenge, 23 gener 2022
- Publicitat -

Les escoles del Baix Empordà reobren aquest dimarts aplicant les mesures de seguretat

L'activitat educativa continuarà telemàticament, però es podran realitzar visites personalitzades amb cita prèvia i hi haurà l'opció d'acollida voluntària o accions puntuals presencials

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

L’entrada de la regió sanitària de Girona a la Fase 2 de la desescalada aquest dilluns, permet que els centres educatius puguin obrir les seves portes el proper dimarts 2 de juny, donat que dilluns és festiu local, tot i que es mantindrà el curs de manera telemàtica, tal com explicàvem en aquesta ràdio. El Departament d’Educació ha publicat el document que recull les indicacions per reobrir els centres educatius a partir de l’1 de Juny. Aquest document és el Pla d’obertura de centres educatius i indica les mesures que s’adoptaran als centres en cada etapa educativa i ha estat aprovat pel Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT).

En el cas de l’Institut Montgrí, de Torroella de Montgrí s’ha previst un Pla d’Obertura del centre de 09.00h a 13.00h i només es pot accedir mitjançant cita prèvia seguint les indicacions del Departament de Sanitat i d’Educació. Jordi Plaja, director del centre, en declaracions a aquesta ràdio, ha especificat que l’activitat educativa seguiran sent telemàtica fins al 19 de juny, darrer dia del curs. Però s’ha posat a disposició de l’alumnat, de tots els cursos, l’accés al centre per atenció personalitzada. Hi assistiran amb cita prèvia, de manera programada, convocats pel professor o bé si l’alumne ho sol·licita, on només hi podria assistir amb un únic familiar. Es contempla que en total trepitgin el centre un o dos dies, però no serà de manera consecutiva. El director ha explicat que estan estudiant que a la fase 3, a partir del 19 de juny fins a principis de juliol, puguin realitzar classes de manera més continuada, per preparar els alumnes per la selectivitat.

A l’Institut Escola Francesc Cambó i Batlle de Verges, també encaren la recta final del curs amb la continuïtat del treball telemàtic, tal com indica el departament, però a més s’han preparat per poder realitzar accions puntuals presencials al centre de caràcter voluntari pels alumnes de quart d’ESO, sense transport escolar i en grups de 15 persones dos dies del mes de juny. A banda, també es faran tutories individualitzades presencials pels alumnes que necessitin un acompanyament i suport emocional personalitzat sempre amb cita prèvia gestionada pel tutor. Qualsevol alumne que entri al centre, cal que les seves famílies prèviament hagin presentat la declaració responsable de l’estat de salut de l’infant corresponents a cada etapa educativa. Josep Picot, director de l’institut, explicava, en declaracions a aquesta ràdio, com han preparat el centre:

La idea d’aquest retorn servirà per acomiadar el curs i facilitar la conciliació laboral a moltes famílies, l’Escola Gaziel de Sant Feliu de Guíxols n’és un clar exemple que també han preparat aquest retorn voluntari seguint el Pla d’obertura establert. Pel que fa als alumnes d’infantil se seguirà treballant telemàticament, però es podran realitzar visites personalitzades amb cita prèvia i hi haurà l’opció d’acollida voluntària de 9h a 13h per un màxim de 8 (P3) i 10 alumnes (P4 i P5). Els més grans de primària seguiran també l’activitat educativa de manera telemàtica i amb la possibilitat de tutories personalitzades per acompanyament educatiu i emocional amb cita prèvia. A més, els de l’últim curs també podran gaudir d’una acció educativa presencial d’un màxim de 13 alumnes. El centre ha establert horaris diferenciats d’entrada i sortida i de l’esbarjo. De moment, segons les dades de l’escola, es preveu que 36 alumnes de 6è assisteixin, 35 d’altres cursos i cap d’educació infantil. El president de l’AMPA Daniel Puntunet, en declaracions a aquesta ràdio, ha explicat com afronten el retorn:

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -