La residència Clínic Geriàtrica Sant Martí de Calonge i la Bellamar de Platja d’Aro, lliures de COVID-19

Dos centres més aconsegueixen la distinció de Residència Verda després que no s'hagi declarat cap positiu de coronavirus durant la pandèmia, aquest dilluns podran rebre les primeres visites

Residència Clínica Sant Martí de Calonge | Imatge del centre
Residència Clínica Sant Martí de Calonge | Imatge del centre

Dues residències de gent gran més del Baix Empordà estan lliures de COVID-19 com han explicat respectivament des dels centres. Són la residència Clínic Geriàtrica Sant Martí a Calonge i Sant Antoni, com també la residència de la 3a Edat Bellamar de Platja d’Aro. A aquestes si suma la residència Zoilo Feliu de la Bisbal d’Empordà que ja ho va anunciar aquesta setmana.

La distinció de Residència Verda que el Departament de Salut ha entregat a les tres residències permet recuperar les visites familiars als centres geriàtrics a partir d’aquest dilluns 1 de juny. Aquesta categoria la reben aquells centres que no han registrat cap positiu de coronavirus des de l’inici de la pandèmia.

Els equips dels dos centres es mostren amb “molta joia”, com ha explicat Elena Cabarrocas, directora de la residència Clínic Geriàtric Sant Martí de Calonge en un comunicat.

Actualment, en aquest centre de Calonge tenen 54 residents i 34 treballadors, mentre que a l’únic centre geriàtric de Platja d’Aro, hi ha 35 residents i 24 treballadors. Tot i que els residents estaven tancats i sense visites, els familiars dels internats al centre calongí han pogut gaudir de vídeos i imatges diàriament compartides per les xarxes socials.

De fet, aquests residents a Calonge també s’han pogut comunicar amb videotrucades com ha passat al centre de Palamós Gent Gran, un dels més afectats pel coronavirus al Baix Empordà, després de Palafrugell Gent Gran.

A partir del dilluns, quan el Baix Empordà entri a la fase 2 de la desescalada pel coronavirus, els centres podran obrir però a la residència de Calonge, per exemple, només podran veure els seus familiars durant 30 minuts i sempre demanant cita prèvia.