26.1 C
Pals
Divendres, 30 juliol 2021
- Publicitat -

Les obres a la plaça del Lledoner de Torroella descobreixen una antiga muralla

Dani Cortés Moréshttps://www.linkedin.com/in/danicortesmores/
Coordinador de Ràdio Capital de l'Empordà
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Descobriment arqueològic a Torroella de Montgrí. Mentre s’estaven fent les obres a la plaça del Lledoner, l’empresa constructora ha trobat un tram de muralla. S’han aturat les obres i ara s’ha obert un procés d’anàlisi. L’Ajuntament espera poder tornar a obrir la zona al trànsit divendres.

Segons la regidora de Patrimoni Cultural de Torroella, Anna Maria Mercader, “se suposa que el descobriment serà de la matèixa època” que el recinte murat que es troba al descobert en l’actualitat. És a dir, del segle XIV o XV.

S’ha descobert només un tram, perquè la resta podria estar sota edificis ja construits.


Aquest dimecres, els responsables d’urbanisme i patrimoni de l’ Ajuntament de Torroella de Montgrí s’han reunit amb l’empresa constructora de les obres de remodelació de la Plaça del Lledoner per coordinar les tasques de documentació.

Les obres s’han aturat, i s’ha requerit a la Comissió de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya per tal que pèrits i arqueòlegs vinguin abans de divendres a fer cates i comprovacions. “Després es sabrà cap a quin camí tirar”, ha assegurat Mercader.

Existeix la possibilitat d’haver de canviar tot el projecte de la plaça per tal de fer possible la conservació del tram de muralla descobert. “Però és un suposit. És millor esperar”, diu Mercader.

Arran d’aquesta actuació, el carrer del Mar des del carrer del Carme fins a la Plaça del Lledoner quedarà restringit a la circulació, des d’avui i fins divendres 29, a les 12 h aproximadament. Es podran utilitzar el carrer Carme i Falçot com a vies alternatives de sortida.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

SOS Costa Brava exigeix la creació del Conservatori del Litoral, després d’esgotar-se el termini que es va fixar

L'entitat ecologista "pren la iniciativa" i prepara tres jornades de treball per parlar-ne amb les administracions
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -