29.1 C
Pals
Dimarts, 16 agost 2022
- Publicitat -

Les obres de millora de Sa Fontansa acabaran l’octubre del 2020

Les actuacions es van aturar per no causar molèsties als veïns durant l’estiu i està previst que es reprenguin després de la Fira d’Indians, al setembre

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Ja hi ha data per acabar les obres de millora de Sa Fontansa de Begur. Acabaran a l’octubre del 2020 després que l’ajuntament les aturés per evitar molèsties i perjudicar als veïns durant l’estiu. Les actuacions es reprendran a mitjans de setembre, després de la Fira d’Indians.

El director de l’obra, Josep Ramon Busquets, es va reunir amb una cinquantena de veïns i veïnes per tal d’explicar-los en què consistien les obres que s’estaven executant en aquest àmbit urbà, ja que, segons ells, no ho havia fet l’anterior govern, i poder d’aquesta manera escoltar les demandes dels veïns afectats. A la trobada també hi van assistir l’alcaldessa, Maite Selva i el regidor d’Obres i Serveis, Jordi Carreras. 

L’actuació de millora, que executa l’empresa Mugadas SLU per 464.479,75 euros, té la voluntat de renovar les voreres, substituir els llums pel sistema led i fer la canalització per a la fibra òptica. Segons Busquets, la canalització està quasi tota feta. En canvi, les voreres i l’enllumenat només està fet un terç del total.

Una de les principals queixes dels veïns va ser que malgrat el canvi de llum, els quals s’ha pujat l’alçada de 3,5 a 5 metres, la zona queda “poc il·luminada”. El nou govern es va comprometre a revisar-ho, com també va tenir en compte altres demandes com l’ordenació del trànsit, la velocitat dels cotxes, el parc infantil… L’alcaldessa va deixar clar que a partir de setembre es començarà a enfocar les millores que es podran veure “a partir de l’any vinent”.

ACTUACIONS A SANT JOSEP

El consistori també té previst realitzar les mateixes actuacions al Barri de Sant Josep, a Esclanyà, on també van aturar les obres, especialment del nou aparcament per evitar també molèsties als veïns aquests mesos d’estiu. Les obres es reprendran a principis de setembre. D’altra banda, es deixen fer obres menors al nou vial del barri de Sant Josep, ja que no afecta directament al nucli urbà. Així, en aquest àmbit es continuen les feines de pavimentació de voreres i murets de tancament de finques. Amb l’aturada parcial també es mira, segons ha recordat Carreras, evitar problemes posteriors per qüestions de terminis o incompliment del contracte. El proper 19 d’agost hi haurà una reunió amb els veïns de la zona per posar-los al dia de l’estat de les obres. 

L’actuació al barri de Sant Josep es concreta en la millora dels vials que passa per la construcció d’un de nou, allargant l’actual carrer Manel Massoni, dins el terme de Palafrugell, per donar sortida a tot el barri i evitar que s’hagi de fer per l’avinguda de Sant Josep, que ja és el d’entrada. Amb el nou traçat viari, els tres carrers, que acaben ara en cul-de-sac (Mestral, Gregal i Xaloc), tindran connectivitat per l’altra banda de l’avinguda Sant Josep. A més, tots tres tindran un únic sentit de circulació, amb una zona d’aparcament en un dels dos costats. L’avinguda Sant Josep passarà a ser només el vial d’entrada al barri. El projecte es va adjudicar a l’empresa Aglomerats Girona per 308.880 euros.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Punt Jove de Palamós surt al carrer aquest estiu per fomentar les seves activitats

L’Espai Jove Mòbil es va estrenar divendres passat i es tornarà a programar demà dimecres dia 17, i també el 26 d’agost
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -