23.1 C
Pals
Dimecres, 5 octubre 2022
- Publicitat -

S’intal·laran plaques solars a la coberta del col·legi Baldiri Reixach de Sant Feliu de Guíxols

Aquesta instal·lació començarà el proper dilluns 29 d’agost i forma part del projecte de comunitat energètica-pobresa energètica

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols farà a la ciutat una nova instal·lació fotovoltaica. En aquesta ocasió serà a la coberta del col·legi Baldiri Reixach. Aquesta instal·lació començarà el proper dilluns 29 d’agost i forma part del projecte de comunitat energètica-pobresa energètica, que possibilitarà el subministrament d’energia de manera sostenible a l’equipament de l’escola i alhora, formarà part de la comunitat energètica local que es desenvoluparà en aquest àmbit, per tal que una part de la generació fotovoltaica sigui distribuïda a ciutadania.

El segon tinent d’alcalde, Josep Saballs, explica que “a tot l’entorn de l’escola es crearà un protocol per subministrar energia a les comunitats i als habitatges de manera privada. Aquesta iniciativa forma part d’un programa que es porta a terme des de la Diputació de Girona i ara, un cop finalitzada la redacció del projecte, es posa en funcionament”.

La segona fase serà la de comunicació i informació als veïns que s’hi vulguin adherir, i s’establiran protocols, per donar a conèixer com es podran beneficiar de l’energia que no consumeixi l’equipament de l’escola. Així es crearà una comunitat energètica a nivell local, per tal que se’n pugui treure el màxim profit a nivell energètic.

Josep Saballs ha remarcat que “s’ha de tenir en compte que és la primera prova que es fa a nivell de municipi en quant a la relació público-privada de compartir recursos eficients d’energia”.

A nivell públic ja s’ha iniciat amb l’aparcament de Ponent, en el que tots els panells que es tenen a la coberta, possibilitaran reduir la factura en els subministraments dels equipaments públics de l’entorn, com poden ser: la Piscina Municipal, el Pavelló de La Corxera, la Policia, o el camp de futbol Josep Sunyer, entre d’altres.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Baix Empordà potencia la presència de dones en el món agroalimentari

El consell comarcal organitza mentories i tutories per reduir les desigualtats de gènere en aquest sector
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -