13.4 C
Pals
Divendres, 24 maig 2024
- Publicitat -

L’esport femení

Supermatí - opinió
L'esport femení
Loading
/

El mon de l’esport femení ha tingut els darrers anys un creixement exponencial.

Si bé ja fa anys que els equips femenins de basquet i handbol d’aquesta comarca, tenen un nombre gran de jugadores, que al Baix Empordà destaquen de fa temps els equips de basquet de la Bisbal i els de handbol de Palafrugell;  en futbol, l’esport rei a casa nostra, el creixement de jugadores és un fet recent.

Els èxits de l’equip femení del Barça i la victòria en el campionat del mon de futbol de la selecció espanyola, sense oblidar tot l’enrenou originat pel personatge que presidia la Federació, han propiciat una molt més gran presencia d’aquest esport als mitjans de comunicació, la qual cosa ha contribuït sens dubte a la generació d’equips de futbol femení a cada població gran i també algunes de ben petites.

L’èxit esportiu d’algun d’aquests equips no trigarà en arribar, però l’èxit real es que avui hi hagi prop d’un miler de noies federades que practiquin el futbol en aquesta comarca.

Més enllà del futbol hi altres modalitats que son capaces de generar un gran interès entre el públic, com s’ha pogut constatar aquesta setmana a La Bisbal amb la celebració del VIII è. Open Internacional Femení Sol Gironès, del circuit WTA que ha estat capaç d’aplegar més de 1.000 persones per veure la final del diumenge al matí entre una espanyola i una argentina, amb victòria sud-americana

Una excel·lent organització del Club Tennis la Bisbal, ha permès un any més, gaudir de tennis femení d’alt nivell, amb un parell de jugadores, les finalistes,  situades entre les 85 millors del mon.

Un goig gaudir un torneig d’aquestes característiques ben a prop de casa i sobretot veure a les grades, desenes de joves jugadores, que aspiren també a poder estar un dia, jugant aquest circuit mundial  i viure professionalment de l’esport.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios