13.5 C
Pals
Dijous, 28 gener 2021

Llegir, cuinar i menjar

El més llegit

Brot de COVID-19 a l’Ajuntament de Calonge: cinc positius a l’àrea de Cultura

L'Ajuntament ha assegurat que el brot està "del tot controlat" i l'atribueixen "especialment com a conseqüència de la tornada de les vacances de Nadal".

Monells, escenari d’una nova sèrie original de Netflix

Durant aquests darrers dies Monells ha estat escenari d'una nova producció original de Netflix. Es tracta del rodatge de 'Los herederos de la Tierra', la continuació de l'èxit 'La catedral del mar', que es va començar a gravar a Barcelona ja fa un parell de mesos. 

La Junta Electoral ordena retirar la pancarta de ‘Llibertat presos polítics’ de la façana de l’Ajuntament de Palamós

La Junta Electoral de Zona de la Bisbal d'Empordà ha ordenat retirar les pancartes, llaços, estelades i "altres símbols partidistes" de l'Ajuntament de Palamós.

Calonge impulsa les obres al Castell de Calonge, el Cercle Calongí i l’avinguda de Catalunya

L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni impulsa tres projectes d'obres al municipi: les reformes al Castell de Calonge i al Cercle Calongí, i la urbanització de l'avinguda de Catalunya de Sant Antoni.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

La Neus Colomer recomanava aquesta setmana un llibre, doncs jo també us en vull recomanar un altre.
Atesa la dificultat de fer moltes de les coses habituals en aquestes dates, us proposo llegir el llibre de la Cuina de l’Empordanet editat fa pocs mesos amb motiu dels 25 anys de l’entitat.
Un llibre pluridisciplinar que, a banda de conèixer la trajectòria del col·lectiu de cuiners, us permetrà tenir una visió bucòlica i literària del territori amb Miquel Martín, un coneixement aprofundit dels productes del rodal amb Pep Palau, una visió periodística de la nostra cuina amb Josep Maria Fonolleras, la visió “Planiana” de la cuina empordanesa explicada per Xavier Pla, la feina poc coneguda de ‘la colla dels cinc’ explicada per Salvador Garcia Arbós, i les reflexions sobre aquesta cuina de la mà de Joan Roca i Ferran Adrià.
Entre capítol i capítol podreu practicar la cuina, i procurar elaborar algunes de les quaranta receptes que conté el llibre.
Segur que si hi poseu atenció podreu replicar la tasca d’algun d’aquests cuiners, ara enyorats i amb els establiments tancats, i que fareu feliços als vostres (nou) convidats d’aquestes festes de Nadal i, sobretot, al vostre paladar.
Bon profit i bona cuina.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Dolors Bassa sortirà de la presó en règim de tercer grau

Bassa i la resta de presos podria sortir aquest mateix divendres

Altres notícies