7.8 C
Pals
Divendres, 28 Febrer 2020

Llibertat i democràcia

El més llegit

Farmàcies del Baix Empordà es queden sense mascaretes per por al coronavirus

La majoria de les farmàcies que hem contactat, en total 24, han afirmat que s’han esgotat les mascaretes. Hem...

El ple de Palafrugell aprova que no es pugui fumar a la platja

Així s’ha votat en el ple municipal d’avui amb 12 vots a favor i 8 abstencions. Ja s’ha fet l’aprovació inicial.

Simple Minds, Ben Harper, Albert Pla o Dàmaris Gelabert, nous noms del Porta Ferrada

El Festival de la Porta Ferrada ha anunciat aquest dijous al matí els darrers noms del cartell de la seva 58a edició

“Estàvem escandalitzats de la passivitat de l’administració per la falta de cura” Jordi Sistach, Amics de les Illes Formigues

La Taula de Cogestió Marítima del Litoral del Baix Empordà es reuneix avui amb dos consellers de la Generalitat i diferents actors del litoral de la comarca, parlem amb Jordi Sistach, president de l'Associació Amics de les Illes Formigues per saber-ne més detalls

Bell-lloch insinua que “influeix el color del partit que governa” en les ajudes de Costes pel Gloria

Diu que estan "indignats i descol·locats" amb l'ajut, a parer seu, "insuficient" de 250.000 euros, i que en canvi "altres municipis (en referència a Platja d'Aro) tinguin un ajut d'un milió"
Lola Puig
Lola Puig
Xef i propietària del restaurant El Fort d'Ullastret

Avui em toca parlar del tema que traspúa pels nostres carrers, siguis de l’Empordà, siguis de Girona, catalana, castellana o del món.
Sóc mare, filla de pares nascuts en temps de post guerra, molt tocats per tot el què és baralla, conflicte, enfrontaments i dir les coses pel seu nom. Potser per això hem arribat on estem avui. La vida que porto viscuda mai m’havia tocat aquest ambient de lluites a flor de pell com els últims dos anys.

Vaig veure com naixia la democràcia i així l’he viscuda. Durant la meva joventud quan hi ha hagut necessitat de sortir al carrer, hem sortit a reivindicar els nostres drets de manera pacífica però ferma i conscients del què estàvem demanant. Segons el diccionari virtual la titularitat del poder, quan ens referim a “Democracia”, resideix en la totalitat dels seus membres, fent que la presa de decisions respongui a la voluntat col.lectiva dels membres del grup.

I puc dir que la nostra educació ha estat encarada cap a vetllar pels valors de la llibertad que des dels ancestres llatins vol dir el mateix: “capacitat d’escollir” sense necessitat de sotmetre’s a ningú, a cap autoritat ni poder tal com la defineix la Wikipedia.
Avui em pregunto a on s’han perdut alguns que estan tallant tots els drets, que empresonen, que tallen ales, que reprimeixen, prenen decisions totalment injustes, no em permeten opinar, no respecten les decisions del poble, no em deixen sortir al carrer de forma pacifica, estan decidint per mi, m’estan manipulant l’informació i pretenen que els confiem la seva manera de fer?

És que s’ha jugat a què ens perdem? Crec que la majoria sabem molt bé on estem, el què volem i cap on anem.
Potser s’han de posar a treballar els filòsofs i han de començar a canviar els significats de les enciclopèdies ?

Repeteixo: sóc mare! I les meves filles ara segueixen al carrer juntament amb milers de joves a tot Catalunya estudiants o no, senten la responsabilitat de fer el que els toca, ells no entenen la mentida ni la manipulació, tenen una visió clara del què volen, demanen democràcia i llibertat; recuperar els drets que ens estan robant, estan demanant lo seu i lo de tots.

El nostre relleu no té por, la por paralitza, empobreix, desempodera.
Amb tot desitjo que els que mouen els fils reaccionin ràpid, sàpiguen moure’ls millor i que de moment ens tornin el què és nostre: la llibertat de tots els empresonats que també és la nostra llibertat i deixin la violència de banda que ni toca ni la volem!

Últimes notícies

Darrers dies de febrer amb ambient suau

Finalitza el darrer mes de l'hivern meteorològic amb temperatura suau els propers dies i primaveral dissabte. Hi haurà intervals de núvols alts que esmorteiran a estones la llum del sol.

El Mercat diari de Palafrugell aposta per eliminar el plàstic

El Mercat diari de Palafrugell ha pres la iniciativa d'avançar-se a la normativa de prohibició d'envasos i bosses de plàstic d'un sol ús, que...

La població estrangera al Baix Empordà creix un 2,6% el 2019

En total, el conjunt de la població estrangera representa el 19,61% dels habitants a la comarca

La Bisbal d’Empordà engega una campanya que ajuda a reflexionar sobre els hàbits lingüístics catalanoparlants

Es tracta d’una iniciativa de l’Oficina de Català de la Bisbal amb la intenció de fer reflexionar als catalanoparlants sobre els hàbits lingüístics del dia a dia, i ho han fet a través d’una gimcana.

Supermatí 27 febrer 2020

Escolta l'informatiu d'aquest dijous

Més notícies