22.4 C
Pals
Dijous, 18 agost 2022
- Publicitat -

Lliurament de cargols km0 2019

El dilluns de la setmana passada vam celebrar la 10a edició del lliurament dels cargols a les cuineres i cuiners d’Slow Food catalans. Aquest any a sigut a l’Ametlla de Mar.
Cada any la família es fa més gran, aquest any hem sigut 52 Restaurants i 8 Menjadors Escolars Ecològics.

Els menjadors escolars estan tots a la província de Barcelona i els restaurants, 21 estan a la província de Barcelona, 8 a la de Lleida, 9 a la de Tarragona, 1 a Menorca, 3 a la Catalunya Nord i a Girona ja en tenim 10: dels quals 8 són Empordanesos, 1 del Gironès i un del Ripollès.

Citaré tots els gironins: Antaviana (Figueres), Ca la Lola (Ullastret), Casamar (Llafranc), El Ginjoler a l’hort del Rector (Sant Feliu de Guíxols), Els Caçadors (Ribes de Fresser) Nou!, Integral (Figueres), La Calèndula (Regencós), La Barberia del Muro (Palamós) Nou! I el Marítim (Tossa de Mar).

També es van repartir premis a productors compromesos amb iniciatives que es consideren rellevants per la seva implicació amb el bo, net i just. Els premiats enguany han sigut: L’Espigall, Bolet Ben Fet, l’Escairador, Senglar de Girona, la Segalla i la tòfona de la Conca.
És la festa anual dels restauradors que tenen en comú treballar amb productes de pagesia propera ecològica, de temporada i sense emprar transgènics ni productes que en portin. Així com peixos de pesca sostenible, vins naturals, làctics de pastor,…. recuperar aliments antics i receptes tradicionals de la zona. Aquest any s’està treballant també la banca ètica, les energies netes i l’estalvi energètic.

El projecte Km0 d’Slow Food va creixent, es va consolidant  i cada vegada es coneix més.
Empordanesos prepareu-vos que aviat ens toca fer el lliurament de cargols aquí, farem trontollar el territori: L’olla grossa dins la petita!!!!

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios