17.3 C
Pals
Dissabte, 20 abril 2024
- Publicitat -

Llum verda al Pressupost per al 2023 de l’Ajuntament de La Bisbal d’Empordà

Amb els vots a favor de l’equip de govern (ERC, CUP i En Comú Guanyem), el Pressupost consolidat per a l’any 2023 suma gairebé 18 milions d'euros

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquest dimarts es va aprovar, en el Ple Municipal de la localitat i de manera definitiva, el Pressupost per al 2023.

Amb els vots a favor de l’equip de govern (ERC, CUP i En Comú Guanyem), el Pressupost consolidat per a l’any 2023 suma gairebé 18 milions d’euros.

L’alcalde de La Bisbal d’Empordà, Enric Marquès, es congratulava de l’acord i parlava de “continuar treballant per assolir els reptes que ens hem marcat com a ciutat”. També va subratllar que l’equip de govern té la responsabilitat política de ser curós en la seva execució, sobretot pel que fa al control de la despesa que és evident que ha d’anar d’acord amb els ingressos previstos”.

Marquès també es va referir a la necessitat de continuar amb “polítiques actives a favor de la cohesió social, la promoció de la ciutat i el comerç, l’educació, l’esport, la cultura i la conservació del medi ambient”.

D’entre les inversions previstes, s’ha previst un increment de sis places d’auxiliar de geriatria a la residència de gent gran, a causa del dèficit de personal estructural.

Per a la llar d’infants, a causa de l’entrada en vigor de la gratuïtat al cicle d’Infantil, s’ha augmentat  el nombre d’educadores per fer front a l’increment d’alumnat en aquesta etapa acadèmica.

El document aprovat inicialment també preveu continuar disposant d’una previsió pressupostària important pel que fa a les partides de manteniment i millora dels espais públics de la ciutat, i s’està treballant en la redacció de diversos projectes per ampliar-los.

També es mantenen amb caràcter genèric les partides creades per donar suport a la ciutadania, i s’ha tingut en compte l’increment del subministrament d’electricitat, gas i carburant.

I segons Marquès, també es disposarà de dues aportacions que preveuen inicialment transferències de capital; en tots dos casos es tracta de subvencions de l’ACA per un import aproximat de 400.000 euros i 322.051 euros, una de les quals ja s’ha demanat i l’altra està en tràmit.

L’Ajuntament també disposarà de la subvenció Next Generation del Ministeri de Transports, d’1.328.162 euros, que permetrà dur a terme els treballs de millora d’eficiència energètica de l’edifici de les Escoles Velles, l’accessibilitat i la seva conservació. “Cal ressenyar també, en aquesta memòria, que hem optat a sis fons Next Generation més; en cas que se’ns n’atorgui algun més, es farà la corresponent modificació pressupostària de generació de crèdit”, apuntava també Marquès.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La mare del nen assassinat a Bellcaire d’Empordà té amnèsia posttraumàtica, però recorda no poder ajudar-lo

Els sanitaris que van atendre la dona, que han declarat als jutjats aquest divendres, apunten que les lesions van posar en risc la vida de la mare.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -