13.6 C
Pals
Dilluns, 28 novembre 2022
- Publicitat -

Més de cinc mil espectadors assisteixen a la Dansa de la Mort de Verges

Més de cinc mil persones van veure la processó del Dijous Sant, que és gairebé cinc vegades el nombre d'habitants del poble

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Amb la Setmana Santa, el municipi de Verges ha celebrat l’esdeveniment més característic del poble baixempordanès, la Dansa de la Mort. La processó, que s’escenifica únicament la nit de Dijous Sant, és a dir, ahir 18 d’abril, va comptar amb la presència de més de cinc mil persones. Els espectadors representen gairebé cinc vegades el nombre d’habitants que hi ha en el poble. Ara bé, 1.600 van comprar entrades per veure la Passió, mentre que la resta van aparèixer entre els carrers per on passava. A més, són molts els veïns que col·laboren en l’organització com figurants o bé participants en la representació.

La celebració, que és un dels actes tradicionals de Setmana Santa més característics de Catalunya, és considerada Festa Tradicional d’Interès Nacional i està estructurada en dues parts; la primera, la representació de la Passió de Crist, i la segona, té lloc a les dotze i és la processó pels carrers del poble. Durant la processó, apareixen cinc esquelets diferents en forma de creu que van ballant; dos d’ells adults i els altres tres són nens. Dos dels petits porten plats amb cendra com a símbol del final de la vida. El tercer infant ensenya un rellotge sense broques, que vol dir que la mort pot venir en qualsevol moment. El punt de sortida de l’acte va ser la Plaça Major i, després, van recórrer alguns dels carrers més propers del centre antic del municipi fins a tornar a la mateixa plaça. La durada va ser de dues hores, aproximadament, i va acabar a la matinada.

És una de les poques tradicions “macabres” que han sobreviscut al pas del temps des de l’època medieval. De fet, el seu origen remunta a l’Edat Mitjana, quan la pesta afectava diverses poblacions. Tot i que aquestes danses es feien en diversos punts del territori, la de Verges és l’única conservada fins avui dia.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

“Baix Empordà Dona i Terra” posa en marxa 5 projectes d’emprenedores

En aquest projecte del Consell Comarcal del Baix Empordà hi ha participat 35 dones en els eixos de l'emprenedoria, la consolidació de negocis i el foment de l'ocupació, i forma part dels Projectes Singulars de Desenvolupament Econòmic Local, subvencionats per la Diputació de Girona.
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -